Ρωμανιάς: Η 13η σύνταξη μπορεί να μετατεθεί για το 2016

Η εφαρμογή της 13ης σύνταξης μπορεί να μετατεθεί για το 2016, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, επιβεβαιώνοντας τη σχετική δήλωση που έκανε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.
Μιλώντας το πρωί της  Πέμπτης στην τηλεόραση του  «Αnt»  ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι «ο Τάσος Κορωνάκης έχει μάθει να λέει την αλήθεια. Είναι δεδομένο ότι οι δανειστές έχουν προβάλει αντίσταση στις δικές μας θέσεις», τονίζοντας ότι οι δανειστές ζήτησαν η 13η σύνταξη να περιοριστεί και να μην είναι 700 ευρώ, ενώ ύστερα πρότειναν η καταβολή της να εξαρτηθεί από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Επιπλέον ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι υπάρχουν αντιθετικές απόψεις, γι αυτό και η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της. «Είναι δεδομένο και δεν είναι κάτι που το κρύβουμε», είπε χαρακτηριστικά.
«Τα δεδομένα είναι δύο: Η κυβέρνηση δεν έχει πάει πίσω σε αυτά που έχει πει και παράλληλα κάνει μεγάλο αγώνα», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως ότι το θέμα της 13ης σύνταξης είναι ακόμα ανοιχτό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here