Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Bershka στο Μetro Μall-Αγ.Δημήτριος (video)

 

Παρέμβαση στο κατάστημα ρούχων Bershka στο εμπορικό κέντρο στον Αγιο Δημήτριο, έκανε ο Ρουβίκωνας χθες Σάββατο, μετά την καταγγελία εργαζόμενης στην εταιρεία ότι προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 λεπτά σε δωμάτιο για να υπογράψει την παραίτησή της, ώστε να μην αποζημιωθεί για την απόλυσή της.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα :

 

Σήμερα, Σάββατο 20/4 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την « τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της.

Μια προϊστάμενη την κλείδωσε για 45 ολόκληρα λεπτά χωρίς την θέληση της σε ένα δωμάτιο με σκοπό να «λυγίσει» και να υπογράψει την οικειοθελή παραίτηση της έτσι ώστε να μην την απολύσουν τυπικά εκείνοι και αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση, ενώ ο αρχικός λόγος απόλυσης της ήταν το αίτημα της για κατάθεση των δεδουλευμένων που της χρωστούσε η εταιρεία.

Όλο αυτό το φιάσκο συνόδευαν απειλές πως δεν θα μπορέσει να προσληφθεί ξανά και πως δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά στους δικηγόρους μιας τέτοιας εταιρείας. Δεν της επέτρεπαν να τηλεφωνήσει τους δικούς της και της δημιούργησαν τέτοιο τρόμο που δεν μπόρεσε παρά να υπογράψει την αποχώρηση της.

Φυσικά, όταν κατήγγειλε τα παραπάνω στην Επιθεώρηση Εργασίας με σκοπό να λάβει μια συνολική αποζημίωση, ο νομικός εκπρόσωπος του Ομίλου όχι μόνο αρνήθηκε κατηγορηματικώς τα πάντα, μάλιστα ισχυρίστηκε πως η εργαζόμενη, όπως είδαν από τις κάμερες, διέπραξε μια ποινικά κολάσιμη πράξη και για αυτό αποχώρησε. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάστηκε η εταιρεία να λογοδοτήσει και να «πληρώσει» ποτέ.

Τα ελάχιστα μέσα που διέδωσαν την είδηση, την χαρακτήρισαν “Καταγγελία σοκ”. Δυστυχώς για εμάς, όσο μας θλίβει και συνάμα εξαγριώνει δεν μας σοκάρει ούτε λίγο η σύγχρονη δυστοπική εργασιακή πραγματικότητα. Η ζωή μας δεν έχει πια καμία αξία στα χέρια του κεφαλαίου. Αμέτρητοι εργάτες καθημερινά χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας, δουλεύουν υπό εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες, δεν ασφαλίζονται, δεν πληρώνονται για τα δεδουλευμένα τους, για αποζημιωσεις,για υπερωρίες, δουλεύουν εξωφρενικά ωράρια και όλα αυτά υπό την συνεχή επίβλεψη του υπεύθυνου, του προϊστάμενου, του αφεντικού.

Όλοι εμείς, που δεν αποτελούμε για εκείνους τίποτα παραπάνω από φτηνό εργατικό δυναμικό καλούμαστε να υπομένουμε τις παράλογες απαιτήσεις τους, την εξουσία που ασκούν πάνω μας μέσα από απειλές και εκφοβισμούς και πάνω από όλα σύμφωνα με την καπιταλιστική αφήγηση οφείλουμε να είμαστε και ευγνώμονες για τον μισθό μας, τον οποίο όμως δεν είμαστε σε θέση να απαιτούμε όταν μας τον αρνούνται

. Ο συγκεκριμένος όμιλος, δε, είναι επίσης γνωστός για την προσπάθεια του για την κατάργηση της «Κυριακάτικης αργίας». Δείγμα της πεποιθήσεως των μεγαλοαφεντικών και των πολυεθνικών πως μπορούν ανενόχλητα να παρεμβαίνουν στον ελάχιστο ζωτικό χρόνο που μας απομένει εκτός εργασίας. Από την άλλη δεν έχουμε παραισθήσεις πως με την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών και των δικαιωμάτων μας θα εξαλειφθεί το απέραντο πρόβλημα που είναι η μισθωτή σκλαβιά στην σύγχρονη κοινωνία του χρήματος. Δεν γίνεται όμως να μην υπολογίζουμε τα δεδομένα της πραγματικότητας στην οποία ζούμε αυτή την στιγμή.

Μέχρι να καταργηθούν οι σύγχρονες συνθήκες εργασίας, εντασσόμαστε σε σωμάτια βάσης, οργανωνόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Δεν αφήνουμε κανένα υπεύθυνο και κανένα αφεντικό να μας τρομοκρατήσει. Διεκδικούμε αυτά που είναι δικαιωματικά δικά μας. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ

ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Δείτε το βίντεο

https://www.liveleak.com/view?t=sxr2Z_1555789416

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here