Ρουβίκωνας: Αθώα όλα τα μέλη για 8 παρεμβάσεις

Το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε και τους έντεκα κατηγορούμενους για παρεμβάσεις της συλλογικότητας «Ρουβίκωνα», ενώ ο δωδέκατος κατηγορούμενος Λάμπρος Γούλας δεν δικάστηκε αφού του είχαν αποδοθεί κατηγορίες που δεν συνδέονται σε κάποια πράξη.

Μετά από αναβολή από τον Ιούνη του 2018 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η πρώτη «συγκεντρωτική» δίκη μελών του Ρουβίκωνα για σειρά παρεμβάσεων της συλλογικότητας. Τα 12 μέλη του κατηγορούνταν για υποθέσεις που αφορούν: παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, παρέμβαση στην κατοικία του γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, παρέμβαση στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πόλεμου στην Υεμένη, παρέμβαση στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση Στρατιωτικού ο οποίος καταδικάστηκε για κατα συρροή σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, παρέμβαση στην Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, παρέμβαση στο πεντάγωνο.

Με σκοπό να υπάρξει συλλογική καταδίκη της συλλογικότητας Ρουβίκωνα, συνενώθηκαν οκτώ δράσεις – παρεμβάσεις αλλά προσέκρουσε στην έλλειψη αποδεικτικών στοιχειών.

Στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες ήταν έωλες καθώς δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι ίδιοι οι μάρτυρες κατηγορίες δεν αναγνώρισαν κανέναν από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στο εδώλιο και ο Λάμπρος Γούλας, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, με το δικαστήριο να προσπαθεί να το ερμηνεύσει, καταλήγοντας πως μόνο την αθώωση του μπορεί να αποφασίσει.

Η συνήγορος των κατηγορουμένων Άννυ Παπαρρούσου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «Το κατηγορητήριο κατέρρευσε γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικές δράσεις οι οποίες είναι ανεκτές σε μία Δημοκρατία και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται και να διώκονται με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε στο δημοκρατικό μας σύστημα ούτε στις συνταγματικές αρχές».

Επισήμανε επίσης ότι με την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, έπεσε στο κενό η προσπάθεια, να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας ως κάποιου είδους οργάνωση που θα μπορούσε να υπαχθεί στη συγκεκριμένη νομοθεσία καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα.

Η ανακοίνωση του Ρυουβίκωνα

Το κράτος έχει συνέχεια και η πιθανή καταδίκη στη σημερινή ομαδική δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα για 8 διαφορετικές υποθέσεις, θα μπορούσε να ήταν ένας κόμβος σε αυτή τη συνέχεια.

Το καθεστωτικό αίτημα, χρόνια τώρα, για συντριπτική καταστολή της συλλογικότητάς μας, σήμερα γνώρισε μια ήττα. Η κυβέρνηση Σύριζα έστρωσε το έδαφος συνενώνοντας στην ίδια δίκη πολλές και «σημαντικές» υποθέσεις και η ΝΔ, προτάσσοντας τη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθεί μέσω της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να στρώσει χαλί για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ριζοσπαστικό κίνημα. Η σημερινή δίκη ήταν ένας πιλότος για την καταστολή, τόσο για τον Ρουβίκωνα όσο και για κάθε οργανωμένη επαναστατική δύναμη.

Απέτυχαν.

Τα μέλη μας αθωώθηκαν για όλες τις υποθέσεις. Ο κόμβος μιας ομαδικής καταδίκης της συλλογικότητάς μας που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ευρύτερη δίωξη, δεν κατορθώθηκε να στηθεί.

Αυταπάτες δεν έχουμε. Το κράτος μπορεί να κάνει ό,τι παιχνίδι θέλει με τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει και εφαρμόζει κατά βούληση. Είμαστε προετοιμασμένοι να βρεθούμε σε κάθε συνθήκη. Παρόλα αυτά, η αθώωσή μας μειώνει τις δυνατότητες του κράτους να κινηθεί αθέατο πίσω από τον μανδύα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια επίδειξη νομικής αυθαιρεσίας και πολιτικής ιδιοτέλειας. Μικρό το κέρδος, είναι η αλήθεια, αλλά όχι ασήμαντο.

Ο αγώνας μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. Είμαστε «μέλισσες» και συνεχίζουμε προσεκτικά, υπεύθυνα και πάνω από όλα με αφοσίωση το επαναστατικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει.

Αυτή η μάχη κερδήθηκε.

Όλο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην επόμενη…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here