Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στους 18 του Ρουβίκωνα

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν τα 18 μέλη του Ρουβίκωνα που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη διαμαρτυρία τους στην ισπανική πρεσβεία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, το οποίο τους απάλλαξε από την κατηγορία της παράνομης βίας, ενώ αντίθετα κρίθηκαν ένοχοι κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δαχτυλοσκόπησης.

Να σημειωθεί ότι όσοι αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες και των 18 κατηγορούμενων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν τελέστηκε καμία αξιόποινη πράξη. Επεσήμαναν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν προχώρησε σε καμία έγκληση ή μήνυση σε βάρος τους, ενώ αναφορικά με τις ενέργειές τους, επεσήμαναν ότι επρόκειται για μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλωνία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here