Ρούπα: «Θα μείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω» – «Απεργία πείνας για να μην πάει το παιδί μου σε ίδρυμα»

ΦΩΤΟ: IN TIME (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Μήνυμα της Πόλας Ρούπα από τη ΓΑΔΑ μετέφερε η αδερφή της, με την οποία είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Η  αδελφή της, που ζει με τη μητέρα της στην Καλαμάτα και έχει καταγγείλει κατά το παρελθόν εφόδους στο σπίτι της παρότι η Πόλα Ρούπα δεν είχε καταφύγει ποτέ εκεί, διάβασε το εξής μήνυμα:

  • «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ’ αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο».«Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα».

Ο συνήγορος της Ρούπα, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι  ήδη κατέθεσε αίτηση στην εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου με τη διαδικασία των προσωρινών επιτροπών να ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά του και τη θεία του.

  • «Δεν χρειαζόταν καν αυτή η αίτηση, πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγέλας του Αρείου Πάγου, γιατί στην ερώτησή μας στην εισαγγελία Ανηλίκων που βρίσκεται το παιδί αυτή τη στιγμή, απάντησαν «σε ασφαλές μέρος». Αυτή την απάντηση δεν μπορεί να τη δεχθεί μια μάνα και κανένα Ίδρυμα δεν υποκαθιστά τη θαλπωρή των συγγενών».

Υπνεθυμίζεται ότι:

*η Πόλα Ρούπα συνεληφθη σήμερα τα χαράματα στο Μπραχάμι Μαζί της είχε και το 6χρονο παιδί της από τον Μαζιώτη

*Είχε επικηρυχθεί για 1.000.000 ευρώ

*Μετά τη σύλληψή της εντοπίστηκε στον Άλιμο  σπίτι με οπλισμό (πιθανόν να είχε ήδη εντοπιστεί και να καθυστέρησε η έφοδος για να μη θορυβηθεί η Ρούπα ότι είχε εντοπιστεί κι εκείνη).

*Φέρεται να έχει συλληφθεί και η 25χρονη στο σπίτι της οποίας κρυβόταν η Ρούπα στο Μπραχάμι.

*Κρατείται με βάση καταδικαστικές αποφάσεις του παρελθόντος.

*Η εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της στις φυλακές του Κορυδαλλού. Προς το παρόν η συλληφθείσα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here