Ρούντι Ρινάλντι: «Η τρόικα είναι εδώ»

Σκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών, απεύθυνε ο Ρούντι Ρινάλντι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.  Mε δήλωσή του ο επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΚΟΕ) υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν είχε εντολή να αποφύγει το Grexit σβήνοντας το Greece» και κάνει λόγο για «κατάπτυστη νεοαποικιοκρατική συμφωνία-μνημόνιο». 

Η δήλωση είναι η παρακάτω: 

Κανείς δεν είχε εντολή να αποφύγει το Grexit σβήνοντας το Greece.

Η «αποικία χρέους» συνεχίζεται.

Τα μνημόνια κυβερνούν την Ελλάδα.

Ο λαός θα δυστυχήσει στο έπακρο.

Το ερώτημα είναι αν η ίδια η χώρα θα επιβιώσει.

Η Βουλή μετατρέπεται σε καθ’ υπαγόρευση τυπικό πρωτοκολλητή διαταγμάτων.

Η τρόικα είναι εδώ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα χρεώνεται ιστορικές ευθύνες με την κατάπτυστη νεοαποικιοκρατική συμφωνία-μνημόνιο που φέρνει. Δεν σώζει την χώρα, την βυθίζει ακόμα πιο πολύ. Οδηγεί τον πολιτικό φορέα σε μνημονιακή μετάλλαξη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής: Από την μια, χρεοκόπησε η στρατηγική της ευρωπαϊκής οπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα πετύχαινε «αμοιβαία επωφελή συμφωνία», όπως και η αντιμνημονιακή ρηχότητα που καλλιεργήθηκε με ευθύνη του, δηλαδή η λογική της ανάθεσης και της εύκολης λύσης με τους δανειστές. Από την άλλη, είναι αναγκαίος ο πικρός και εξαιρετικά δύσκολος –στην κατανόηση και στην πράξη- επαναπροσανατολισμός της κοινωνικής πάλης και αμφισβήτησης στα νέα δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας για την διέξοδο της χώρας συνεχίζεται.

13/7/2015

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here