‘‘Ρωσικός ναύσταθμος’’ παρεμπόδισης των Ελλήνων αναπήρων

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η καταγγελία που ακολουθεί – της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή – αξίζει αν μη τι άλλο της μεγαλύτερης δυνατής αναγνωστικής προσοχής:

9/06/2020 στην παραλία «Ρώσικος Nαύσταθμος» του Πόρου, κλιμάκιο λιμενικών παρεμπόδισε την εγκατάσταση της διάταξης “SEATRAC”.

Ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος του εγκαταστάτη και οδηγήθηκε στις διωκτικές αρχές, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

Με ένα νέο ΦΕΚ (Α 101/24.05.2020) η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη όσα το ακτιβιστικό αναπηρικό κίνημα κατάφερε το καλοκαίρι του 2014 (σ.σ. όταν κατόπιν της επιτόπιας παρέμβασης της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρών αποφεύχθησαν στη παραλία της Νέας Μάκρης Αττικής τα αντίστοιχα με τα χθεσινά αίσχη του Πόρου). Με προχειρότητα και δίχως γνώση με το άρθρο 43 του ν. 4688/2020 ενεργοποιούν την εμπλοκή της κτηματικής υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα επαναφέρουν τον αντιδραστικό όρο «άτομα με ειδικές ανάγκες».

Επειδή οι θεσμοποιημένες μορφές διάκρισης ακυρώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στη θάλασσα για τα ανάπηρα άτομα: Απαιτούμε άμεσα την επίλυση του ζητήματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here