Ρωσικά αντίποινα με απελάσεις δύο Ελληνών διπλωματών

Με απελάσεις δύο χαμηλόβαθμων Ελλήνων διπλωματών, απάντησε η Μόσχα στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. 

Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι «στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Όπως αναφέρει το Sputnik, τα μέτρα περιλαμβάνουν και απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Συγκεκριμένα απελάθηκαν ο εμπορικός αόλουθος και ο υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών της πρεσβείας ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα ΥΠΕΞ στη Ρωσία.

Τον περασμένο μήνα, η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και επέβαλε ποινές σε δύο ακόμη, κατηγορώντας τους πως παρενέβησαν σε ζητήματα ασφαλείας, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας.

Ειδικότερα, η Αθήνα καταλογίζει στους Ρώσους διπλωμάτες ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα είχε κληθεί στο ρωσικό ΥΠΕΞ και στις 20 Ιουλίου, για «αντι-ρωσικές» δηλώσεις της ελληνικής πλευράς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here