Ρωσία: Εχουμε αδιάψευστα στοιχεία ότι η χημική επίθεση στη Ντούμα ήταν σκηνοθετημένη από Βρετανία, ΗΠΑ και ψευδο-ΜΚΟ

Δεν έχουμε απλές ενδείξεις αλλά αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνυουν ότι η δήθεν χημική επίθεση στη Ντούμα, που προκάλεσε την πυραυλική επίθεση στη Συρία, ήταν σκηνοθετημένη, δήλωσε ο Aleksandr Shulgin, εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Οπλων(ΟΑΧΟ) του ΟΗΕ, κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού του συμβουλίου.

Οπως είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι την χημική επίθεση σκηνοθέτησε με τη βοήθεια ψευδο-ΜΚΟ(αναφορά στα Λευκά κράκη που έκαναν την καταγγελία και έδειξαν εικόνες), η Μ. Βρετανία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το προδιαγεγραμμένο σενάριο και το «πρώτο βιολί» ήταν αναμφισβήτητα οι ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Οπως είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, οι δυνάμεις ραδιολογικού, χημικού και βιολογικου πολέμου της Ρωσίας έφτασαν και εξέτασαν το τόπο του δήθεν συμβάντος αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ντούμα από τους ισλαμιστές αντάρτες, αλλά δεν βρήκαν ούτε το παραμικρό ίχνος χημικής επίθεσης.

Αντίθετα όπως ισχυρίζεται, βρήκαν ντόπιους μάρτυρες οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η όλη επίθεση ήταν μια σκηνοθετημένη υπόθεση.

Ο Ρώσος διπλωμάτης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση της Συρίας δεν είχε κανένα λόγο να ρίξει χημικά σε πολίτες της, την στιγμή που η πόλη είχε σχεδόν ελευθερωθεί και χαρακτήρισε παράλογο τον ισχυρισμό για χρήση χημικών.

ΟΙ ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν ενδιαφέρονται να ερευνηθεί η καταγγελλόμενη χρήση χημικών αλλά έριξαν εξαρχής την ευθύνη στη Δαμασκό για να δικαιολογήσουν την πυραυλική επίθεση χωρίς να περιμένουν ο ΟΑΧΟ να αρχίσει την έρευνα επί του εδάφους.

Οι ειδικοί του Οργανισμού ξεκίνησαν την Δευτέρα το έργο τους στη Ντούμα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται ως την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν εικόνες εγκατάλειψης με κατεστραμμένα κτιρια και καμμένα τανκς στους δρόμους της πόλης που ως πριν λίγες μέρες ήταν το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών δίπλα στη Δαμασκό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here