Ρώμη: Όποιος αναζητά δροσιά στα συντριβάνια της ιστορικής πόλης, πληρώνει τσουχτερό πρόστιμο!

Κύμα καύσωνα πλήττει αυτές τις μέρες και τη γειτονική μας Ρώμη. Άνθρωποι και ζώα αναζητούν μια πηγή δροσιάς στα σιντριβάνια της Ρώμης, ωστόσο αυτό το πλατσούρισμα  θα το πληρώσουν ακριβά οι θερμόπληκτοι Ιταλοί.

Τα πρόστιμα που επιβάλλουν πλέον οι δημοτικές αρχές της πόλης μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 500 ευρώ. «Εδώ δεν είναι πισίνα, ούτε μπανιέρα», λέει αυστηρά ένας αστυνομικός που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη του ιστορικού σιντριβανιού Φοντάνα ντι Τρέβι στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης. Όταν ο καύσωνας χτυπά τη Ρώμη, όπως τις προηγούμενες ημέρες, με τη σφυρίχτρα του απομακρύνει διαρκώς ανθρώπους που τολμούν να βουτήξουν ή απλά να δροσιστούν στα νερά του, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, με αφορμή και το φετινό καύσωνα, αποφάσισε να επέμβει. Με ένα διάταγμα προσπαθεί να βάλει ασπίδα προστασίας όλων των ιστορικών σιντριβανιών της πόλης έως το τέλος Οκτωβρίου. Το πικ-νίκ, το βούτηγμα των ποδιών, το κάθισμα στις άκρες των σιντριβανιών, το πλύσιμο και το πότισμα κατοικίδιων ζώων απαγορεύονται αυστηρά. Οι παραβάτες απειλούνται με υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Με τα νέα περιοριστικά μέτρα επιδιώκεται η προστασία των σιντριβανιών όχι μόνο από όσους θέλουν να δροσιστούν, αλλά και από εκείνους που πετούν εκεί τα ποτήρια και τα μπουκάλια των νυχτερινών ποτών τους.

«Η ομορφιά της Ρώμης πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους», τόνισε η Βιρτζίνια Ράτζι. Στο διαδίκτυο, πάντως, έχει γίνει ήδη στόχος επικριτικών σχολίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here