Γ.Ρωμανιάς:Θα σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ

H κυβέρνηση θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς με αφορμή την επικείμενη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα ή μη των μειώσεων των συντάξεων από το 2012.

Ο κ.Ρωμανιάς μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA ανέφερε ότι σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και  επιδικαστούν επιστροφές , αυτές θα πρέπει να επεκταθούν σε όλους τους συνταξιούχους. Ενόψει του μεγάλου δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση , η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ.Ρωμανιά  φθάνει το 1,5 δις. ευρώ , η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί , όπως είπε, με τους φορείς των συνταξιούχων για την αναδρομική καταβολή των επιστροφών σε βάθος χρόνου.

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, προσθέτοντας ότι δεν έχει εφαρμόσει τον νέο τρόπο υπολογισμού κυρίων συντάξεων από 1/1/2015, ο οποίος θα οδηγούσε σε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here