Ρωμανιάς: Βρήκαν λάθη στο νόμο για τα επικουρικά, ζητούν άμεση διόρθωση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Την νομοθετική διόρθωση λαθών που έγιναν στη ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων και αφορούν το ασφαλιστικό, ζητούν οι Βρυξέλλες. Οπως αποκάλυψε μιλώντας στο Μέγκα, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς,  υπάρχει «νέα επιστολή από την τρόικα», με το οποίο ζητούνται αλλαγές στα θέματα αυτά.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν τις τελευταίες διατάξεις του νόμου 4334 για το συνταξιοδοτικό. Εκεί προβλέπεται πως τα επικουρικά ταμεία ενοποιούνται όλα και υπάγονται στο ΕΤΑΑ. «Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε.

Οι θεσμοί μας ζητούν να δώσουμε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για την ενοποίηση των Ταμείων. Ζητούν επίσης να δοθεί η δυνατότητα στα επικουρικά Ταμεία να επιλέξουν εάν θα γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή εάν θα υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του ’14», σημείωσε.

Πράγματι ο νόμος του 2014, πέραν της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, προέβλεπε ότι τα επικουρικά Ταμία θα έπρεπε να αποφασίσουν εάν θα υπαχθούν στο ΕΤΕΑ ή εάν θα μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία που θα λειτουργούν με αυστηρή ανταπόδοση πόρων και με επενδυτικές σχέδια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here