Ροδάμα Πεταλίδου-Βασιλειάδου: «33 προς 40 – Το ανθρωπιστικό Μεσιανό»

 

 

 

ΡΟΔΑΜΑ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ: «33 προς 40 – Το ανθρωπιστικό  Μεσιανό»

Εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Μεσσιανού, Ν.Πέλλας, με τίτλο «33 προς 40 – Το ανθρωπιστικό χωριό Μεσιανό» υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, στο Ορφανοτροφείο Γιαννιτσών καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο χώρο του γηπέδου του χωριού στις 25 Ιουνίου και ώρα 19.00. Mιλάμε με την πρόεδρο   Ροδάμα Πεταλίδου-Βασιλειάδου.               

-Προσφυγοχώρι το Μεσσιανό;

Το χωριό μας αποτελεί μέρος εκείνου του συνόλου των προσφυγικών Ποντιακών κοινοτήτων που ελάχιστα χρόνια μετά τον Ξεριζωμό και την Γενοκτονία έλαμψαν ως φωτεινοί φάροι ανθρωπιάς φιλοξενώντας 33 άπορα παιδιά του Πολέμου κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διασφαλίζοντας τη βιολογική και κοινωνική τους συνέχεια, στα 40 μόλις σπίτια του, με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

-Πεινασμένα παιδιά;

Το δράμα των «πεινασμένων παιδιών» αγκαλιάστηκε και εξαλείφθηκε από το μικρό αλλά πρωτοπόρο χωριό μας, με την αυτονόητη βούληση, συνεργασία,  συνεισφορά και αγάπη των λιγοστών τότε κατοίκων του χωριού μας. Η ενέργεια αυτή απέσπασε το πρώτο βραβείο από τον Κοινωνικό Διαγωνισμό για τη διάσωση του «πεινασμένου παιδιού».

-Παράδειγμα ο Ποντιακός Ελληνισμός;

Έχουμε την πεποίθηση ότι σε αυτά τα δυσβάσταχτα χρόνια, ο άνθρωπος αλλά και οι λαοί γενικότερα, δοκιμάζονται κάτω από άγριες και αντίξοες συνθήκες διαβίωσης και χαρακτηριζόνται πλέον από μία έντονη εσωστρέφεια, που όμως ο Ποντιακός Ελληνισμός καταφέρνει τώρα αλλά όπως και τότε, να αντικρούει και να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, ανοίγοντας την καρδιά του σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάχνοντας μέσα στα χρόνια τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά, αγάπη και ψυχική συνεισφορά.

-Η πρόσκληση;

Θέλουμε εδώ στο μικρό φιλόξενο Ποντιακό χωριό μας να σας δώσουμε περίσσευμα από τη ζεστή μας αγκαλιά και πατριωτική φιλία, αδελφική φιλία. Σας περιμένουμε με αγάπη στην είσοδο του χωριού μας για να το περιδιαβούμε μαζί και να κεραστούμε οίνον και άρτο εκ Πόντου προς θύμισιν της γλυκιάς μας Πατρίδα.

  Σας παραθέτουμε συνοπτικά και ενδεικτικά το πρόγραμμα της Εκδήλωσής μας

(με κάθε επιφύλαξη)

Η Εκδήλωση «33 προς 40 – Το ανθρωπιστικό χωριό Μεσιανό» υπό την αιγίδα του Δήμου Γιαννιτσών, συνδιοργανώνει την ως άνω εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συντονίσει και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός κος Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Κεντρικοί Ομιλητές: Κα Άννα Θεοφυλάκτου

Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

κος Ακριτίδης Παναγιώτης

Χαιρετισμοί

Δήμαρχος Γιαννιτσών: κος Γρηγόριος Στάμκος

Εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμαριάς και του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Εκπρόσωπος του Ορφανοτροφείου Γιαννιτσών

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Εκπρόσωπος – δημοσιογράφος της Ετ3: κος Γεώργιος Γεωργιάδης

Φορείς & Αρχές του ν.Πέλλας

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανοίξουν Πυρριχιστές του Νομού μας.

Συμμετοχή 30 περίπου καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν μουσικά τη βραδυά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Είμαστε στη διάθεσή σας

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here