Ρομπότ αναλαμβάνουν δράση για ασυνείδητους οδηγούς

 Όσοι παρκάρουν παράνομα το αυτοκίνητό τους στο προσεχές μέλλον δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα πρόστιμα από την αστυνομία και τις δαγκάνες, αλλά και τα… ρομπότ! Δεν πρόκειται για κάποιο ανθρωποειδές, αλλά για τη δημιουργία ενός ρομποτικού μηχανισμού που έχει τη δυνατότητα να σηκώνει το αυτοκίνητο από το έδαφος και να το μεταφέρει σε άλλο χώρο.

  Έτσι, αντί να εκνευρίζεται κάποιος με έναν συμπολίτη του, όταν ο τελευταίος έχει διπλοπαρκάρει το όχημά του και εμποδίζει την κυκλοφορία, θα μπορεί να κάνει μία κλήση στην αστυνομία και πολύ σύντομα θα αναλαμβάνουν δράση τα ρομπότ που φέρουν την ονομασία AVERT (Autonomous Vehicle Emergency Recovery Tool).

   Ευρωπαίοι επιστήμονες και ερευνητές δημιούργησαν αυτά τα ρομπότ που έχουν την δυνατότητα να «γλιστρούν» κάτω από το αυτοκίνητο, να «κλειδώνουν» τις ρόδες και να το σηκώνουν 2,5 εκατοστά από το έδαφος μεταφέροντάς το σε σημείο που δεν εμποδίζει.

   Στόχος των ερευνητών, κι αυτό ήταν το αρχικό ερέθισμα, ήταν η κατασκευή των ρομπότ για την εφαρμογή του νόμου σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο για το παράνομο παρκάρισμα. Αλλά και για να λαμβάνονται μέτρα για οχήματα που έχουν κλαπεί, ή τυχόν μεταφέρουν εκρηκτικές ύλες και γενικά επικίνδυνα υλικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται να υιοθετηθεί και να χρησιμοποιηθεί από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και ενδεχομένως να το δούμε κάποια στιγμή και στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here