Ρομπέρτο: «Κρίμα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια υπέροχη χώρα”

Ο Ρομπέρτο λίγα λεπτά μετά την απόφαση για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο «Απ. Νικολαϊδης” μίλησε για όσα συνέβησαν στο γήπεδο, τον τραυματισμό του Φινμπόγκασον, τις φωτοβολίδες και τα επεισόδια. «Πως γίνεται να περνούν τόσα αντικείμενα από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη” αναρωτήθηκε ο Ισπανός τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ρομπέρτο στη NOVA:

«Συνέβη γι ακόμα μία φορά και δεν πρέπει να συμβαίνει. Δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δεν θα γίνει το ματς που περίμενε όλος ο κόσμος κι εμείς. Ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, κι όλα αυτά εξαιτίας των φανατικών. Αυτά πρέπει να απαγορεύονται”.

Για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης: «Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάνουμε πάντα, με την ηρεμία γιατί πιστεύαμε πως θα είναι ήρεμα τα πράγματα. δεν έγιναν όπως τα περιμέναμε. Νιώθουμε σεβασμό για τον κόσμο και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και αισθανόμαστε απογοητευμένοι. Και οι δυο θέλαμε να παίξουμε, αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε το ματς”.

Για τον Ζέκα με τον οποίο είχε χειραψία: «Ο Ζέκα στη φυσούνα με ρώτησε τι συνέβη και του είπα ότι έπεσε μια φωτοβολίδα και ότι δεν μας επέτρεπαν να ξαναβγούμε στο γήπεδο. Αυτός μού ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους γιατί ήθελαν και αυτοί να παίξουν”.

Για τον Φινμπόγκασον, δήλωσε: «Εξεπλάγην ο Φινμπόγκασον παρά την περυσινή εμπειρία του Κασάμι. Θα μπορούσε το κάψιμο να είναι χειρότερο, ευτυχώς φορούσε τα ρούχα της αποστολής και όχι του αγώνα, γιατί το κάψιμο θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Είναι κρίμα γιατί θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις και να δείχνουμε πως είμαστε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο”.

Για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται: «Φυσικά έπρεπε να λυθεί το πρόβλημα με τον έλεγχο έξω από το γήπεδο. Αν υπάρχουν πράγματα στην εξέδρα αντικείμενα που μπορούν να βλάψουν τους παίκτες, πρέπει να τα πάρουν. Είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια υπέροχη χώρα ειδικότερα όταν θέλει να λέγεται προηγμένη.

Θέλω να κάνω σαφές πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που έχει ψηλά την ασφάλεια των παικτών και του κόσμου και πάντα παίρνει όλα τα μέτρα για να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εμείς πρώτοι κατακρίνουμε τέτοια πράγματα στο γήπεδο μας και αυτό δείχνει το μεγαλείο του συλλόγου. Έτσι πρέπει να είναι παντού. Μου είναι δύσκολο πως να πιστέψω πως ακούμε κρότους και βεγγαλικά τέτοιες μέρες με τα όσα συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεν έπρεπε να συμβαίνουν”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here