Σε Ρω, Στρογγύλη, Καστελόριζο, ο Καμμένος με 9 βουλευτές, ανάμεσά τους 3 χρυσαυγίτες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

στρογγύλη, ευρωκλινηση κονταρινης

Ο πόλεμος νεύρων και οι συμβολικές κινήσεις συνεχίζονται στο Ν.Α Αιγαίο, με επίκεντρο το Καστελόριζο. Εκεί όπου η Τουρκία επέλεξε να πραγματοποιήσει, καθόλου τυχαία, ανθυποβρυχιακή άσκηση στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν που αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης. 

στρογγυλη Ó ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÊÁÉ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÓÔÁ ÍÇÓÉÁ ÊÁÓÔÅËÏÑÉÆÏ, ÑÙ ÊÁÉ ÓÔÑÏÃÃÕËÇ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία, η επίσκεψη που πραγματοποιεί από το πρωί στις νησίδες Ρω, Στρογγύλη και Καστελόριζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και εννέα βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ.Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, Β.Τελλίδη.

στρογγύλη

Στην αποστολή συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αυλώνιτου Ελένη, Ιωάννης Δέδες, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης Ρίζος Δημήτρης, από τους ΑΝΕΛ ο Κατσίκης Κωνσταντίνος, από την Ενωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης και από την Χρυσή Αυγή οι Κασιδιάρης Ηλίας, Χρήστος Παππας και Ιωάννης Αϊβατίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.

Στη συνέχεια οι κ. υπουργοί και οι βουλευτές επισκέφθηκαν το Καστελόριζο.

«Το μήνυμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε από το Καστελόριζο ο κ. Καμμένος.

Το Ποτάμι

«Κύριε Τσίπρα η ευθύνη βαρύνει εσάς. Η πατριωτική πολιτική δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς με στολές παραλλαγής και Χρυσαυγίτες με πολιτικά. Μαζευτείτε» σχολίασε το Ποτάμι.

Ο Ε. Βενιζέλος

«Δεν μετέχει η Ν.Δ. δεν μετέχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δε μετέχει το Ποτάμι, δε μετέχει το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων. Αυτό βοηθάει σε τίποτα τα εθνικά συμφέροντα; Τι να πούμε ότι το Καστελόριζο και το συγκρότημά Καστελόριζου είναι ελληνικά; Είναι ελληνικά. Ποιος το αμφισβητεί αυτό. Με την έννοια αυτή θα έπρεπε να πάει σε όλη τη συνοριακή γραμμή η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας. Όταν χειριζόμαστε θέματα τέτοια με επικοινωνιακή λαϊκιστική διάθεση, όταν μας ενδιαφέρει η ρητορεία, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του κ. Ερντογάν. Ενώ εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί, σοβαροί, συγκεκριμένοι και να αναφερόμαστε σε αυτά που σας είπα: στην εθνική κυριαρχία, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στο απαραβίαστο των υφισταμένων συνόρων, στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, στις διοικητικές μας αρμοδιότητες. Και βεβαίως να έχουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και μία ενεργητική διπλωματία. Από κει και πέρα τα λόγια και οι επικοινωνιακές εντυπώσεις είναι πολύ φτηνά μέσα για να κάνεις εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε, Βειζέλος, μιλώντας στον Αλφα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here