Ριάντ: «Τεράστιο λάθος» ο θάνατος του Κασόγκι στο προξενείο-Αλλά αρνείται κάθε σχέση!

Ένα «τεράστιο και σοβαρό λάθος» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι εντός του προκενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από 20 ημέρες σιωπής και προσπάθειας συγκάλυψης,  ο Σαουδάραβς υπουργός υποσχέθηκε στην οικογένεια του δημοσιογράφου ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, αλλά αρνήθηκε ότι γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του, καθώς και οποιαδήποτε σχέση του Ριάντ με την υπόθεση.

Δεν εξήγησε όμως τι  ακριβώς πήγε να κάνει το απόσπασμα των 15 πρακτόρων που έφτασε στην Κων/πολη.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μια φρικτή τραγωδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Νιώθουμε τον πόνο της», δήλωσε ο Αλ Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριάντ στο αμερικανικό δίκτυο Fox News. «Δυστυχώς, έγινε ένα τεράστιο και σοβαρό λάθος και διαβεβαιώνω την οικογένειά του ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό».

Η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ «θα ξεπεράσει» την υπόθεση αυτή, πρόσθεσε ο Αλ Τζουμπέιρ, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «δεν είχε ενημερωθεί» για την επιχείρηση, η οποία έγινε χωρίς την άδεια των αρχών.

 

Ο βασιλιάς Σαλμάν, πρόσθεσε ο Αλ Τζουμπέιρ, «είναι αποφασισμένος οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του δημοσιογράφου να λογοδοτήσουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here