Οι Reworkers στα Starbucks: Ακριβός καφές, φθηνά δικαιώματα

Παρέμβαση σε υποκατάστημα των Starbucks στα Βριλήσσια πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου οι «Reworkers», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση εργαζόμενης που «τόλμησε» να διεκδικήσει να τις υπερωρίες της, την ώρα που εργαζόμενοι στη γνωστή αλυσίδα εστίασης καταγγέλλουν μαζικές μετακινήσεις «παλαιών» συναδέλφων τους με στόχο τον εκφοβισμό ή την απόλυσή τους

Το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε πρόσφατα σε βάρος εργαζόμενης στο υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας εστίασης στο «The Mall Athens». Όλα ξεκίνησαν όταν η εργαζόμενη, ελέγχοντας τη μισθοδοσία της, ανακάλυψε ότι της είχαν καταβληθεί χρήματα πολύ λιγότερα από τις ώρες εργασίας της και ζήτησε από τη διευθύντρια του υποκαταστήματος να λάβει τη διαφορά. Αντ’αυτού, έλαβε μια «φαστ τρακ» μετακίνηση σε άλλο υποκατάστημα των Starbucks, στα Βριλήσσια, από όπου απολύθηκε λίγο αργότερα.

Σε ένδειξη αλλυλεγγύης στην εργαζόμενη, η συλλογικότητα «Reworkers» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο υποκατάστημα κρατώντας το πανό με το εύγλωττο σύνθημα «Ακριβός  καφές – φθηνά δικαιώματα» και δηλώνοντας: «ούτε απολύσεις, ούτε ευελιξία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία!».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here