Ρεβανσιστική δίωξη του πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ από Πατούλη, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ρεβανσιστική παραπομπή του πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και γιατρού Παναγιώτη Γεωργακόπουλου στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), όπου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Πατούλης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα παράνομη την ενέργεια του Ιατρικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει έωλες και σαθρές τις κατηγορίες, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκούσε τις από τον νόμο αρμοδιότητές του για έλεγχο της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των γιατρών, με στόχο της διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος από ενδεχόμενη κατασπατάληση.

Παράλληλα, αναφορικά με την έκνομη πράξη του ΙΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ο έλεγχος του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, με όποια επαγγελματική ιδιότητα, διενεργείται σύμφωνα με τον νόμο, μόνο από τους υπουργούς που τον διόρισαν αφού ο ΙΣΑ και κάθε ιατρικός σύλλογος ελέγχει πειθαρχικά τους γιατρούς για παραβάσεις κατά την άσκηση ιατρικού έργου. Η αρμοδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ δεν αποτελεί ιατρικό έργο και συνεπώς ο έλεγχος από τον ΙΣΑ κρίνεται μη νόμιμος και εκτός των θεσμικών του αρμοδιοτήτων».

«Κατά τον χρόνο άλλωστε που εκκίνησε η διαδικασία από το ΔΣ του ΙΣΑ, το 2018, είχε στόχο να εκφοβίσει τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και να τον εκβιάσει να μην ασκεί τα θεσμοθετημένα διοικητικά του καθήκοντα, συμπεριφορά καθ’ όλα ύποπτη για ένα θεσμικό φορέα όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας», υπογραμμίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Υγείας ως μόνο αρμόδιο κατά τον νόμο, να ακυρώσει την απόφαση του ΙΣΑ για παραπομπή του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ως απαράδεκτη, «αφού ο ΙΣΑ είναι αναρμόδιο όργανο να ελέγχει τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων, έστω κι είναι γιατρός».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ζήτησε από τον Γιώργο Πατούλη να πάρει πίσω την κλήση του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΣΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here