Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι αφρικανοί μετανάστες απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ

Σε μια έκρηξη ξενοφοβίας, με απούσα κάθε διάθεση αυτοκριτικής για τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του και της ΕΕ συνολικά, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι  οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν το βιοτικό επίπεδο της ΕΕ και την κοινωνική της δομή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να δεχθεί τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή.

Ο Χάμοντ που μίλησε στο BBC κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη,  αναφερόταν στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να γλιτώσουν από την αστάθεια στις χώρες τους και επιοχειρούν είτε να εγκατασταθούν στην ΕΕ, είτε να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία.

«Πρέπει να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά, καθιστώντας δυνατό να επιστρέψουν αυτοί που δεν δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο πίσω στις χώρες προέλευσής τους», συμπλήρωσ.

Ωστόσο βάσει των κανονισμών της ΕΕ οι μετανάστες είναι «σχεδόν σίγουροι» ότι δεν θα αναγκαστούν ποτέ να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσής τους, σημείωσε.

Όπως υποστήριξε, αυτό δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση, επειδή η Ευρώπη δεν μπορεί να προστατευθεί και να διατηρήσει το βιοτικό της επίπεδο και την κοινωνική της δομή, αν πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια μετανάστες από την Αφρική.

Βέβαια ο κ. Χάμοντ απέκρυψε ότι μια από τι βασικές αιτίες που οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείπουν τι πατρίδες τους και αναζητούν την επιβίωσή τους στην Ευρώπη, είναι ακριβώς η πολιτική της χώρας του απέναντι στις χώρες εστίες της κρίσης(Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here