Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ανακρίβειας από Μητσοτάκη: Δεν ζητούσαν οι δανειστές τα πρόσθετα μέτρα, είναι το κόστος της καθυστέρησης-Οχι και στα αντίμετρα!

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Δ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Με κατασκευασμένα και παντελώς ψευδή επιχειρήματα, τα οποία δεν στηρίζονται και δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι οι δανειστές και βασικά το ΔΝΤ απαιτούσε εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, πρόσθετα μέτρα 4,5 δις ευρώ(τα οποία έγιναν 3,6 δις), επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση του και να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.   «Δεν ζητούσαν οι δανειστές τα έξτρα μέτρα, είναι το κόστος της καθυστέρησης», είπε, επιρρίπτοντας μονομερώς την ευθύνη για την καθυστέρηση και το περιεχόμενο της συμφωνίας στη κυβέρνηση!

Ο κ.Μητσοτάκης επιστρατεύοντας παντελώς ανύπαρκτα δεδομένα, προσπαθεί να καλύψει την πολιτική αμηχανία του, καθώς όπως είπε δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα, τα οποία αποκάλεσε φερετζέ των μεγάλων περικοπών.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνείται έτσι να ψηφίσει  μείωση φορολογία για τα νομικά και φυσικά πρόσωπα και άλλες στοχευμένες ενισχύσεις υπέρ των κοινωνικά αδύναμων, αποδεικνύοντας την επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη φύση της πολιτικής του.

Ενδεικτική της αντίφασης που χαρακτηρίζει την αντιπολιτευτική του τακτική είναι τα όσα είπε:»Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει πρόσθετο κόστος, ανέφερε κ.  Μητσοτάκης. «Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση», πρόσθεσε. Δηλαδή, με άλλα λόγια εμφανίζεται να ζητά από την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το ΔΝΤ ζητούσε μέτρα 4,5 δις ευρώ και χωρίς την δημοσιονομική ισοδύναμη ψήφιση των θετικών αντιμέτρων.

Ο αντιπολιτευτικός παραλογισμός και η πολιτική ανευθυνότητα του αρχηγού τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, χτυπά κόκκινο.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι για να εφαρμοσθούν τα αντίμετρα πρέπει να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 5.5%, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά. Οπως έχει συνομοληθεί, τα αντίμετρα θα εφαρμοσθούν εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του 3,% για το 2019 και το 2020. Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης αθροίζει το 1% ετησίως για να φτάσει στο 5,5%, κάτι που αποτελεί απίστευτη αυθαιρεσία και πρωτοφανή αλχημεία.

Μετά από όλα αυτά, επιμένει και στο αίτημα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι παραμένει πάντα επίκαιρο και ότι έχει δικαιωθεί!!!

«Συμφωνήθηκε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο δεν περιλαμβάνει καν χρηματοδότηση», ανέφερε, μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και υπογράμμισε ότι «η χώρα θα σέρνεται με τον Αλ. Τσίπρα», τον οποίο κατηγόρησε ότι δεσμεύει την Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Είπε επίσης ότι  ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να κερδίσει η Ελλάδα αξιοπιστία. Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. έχει αξιοπιστία στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις επέκρινε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και την 12η και την 11η σύνταξη γιατί υπάρχουν πολλές περικοπές, «αυτός που έταζε 13η σύνταξη έρχεται να κόψει και τη 12η και την 11η» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το μεγάλο πλεόνασμα

«Ο κ. Τσίπρας παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα γιατί δεν μπορεί σήμερα όχι το 2019 δεν μπορεί να επιστρέψει στην κοινωνία» είπε.

Κάλεσε επίμονα τον κ. Τσίπρα να απαντήσει γιατί δεν δίνει μέρος του πολύ μεγάλου πλεονάσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ  κατά 20%, ενώ σημείωσε ότι τα αντίμετρα «είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων». Είπε επίσης ότι με την πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΕΗ θα καταρρεύσει

«Καθολικό όχι στα μέτρα και τα αντίμετρα»

Υπογράμμισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα. «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα γιατί είναι το κόστος της ανικανότητας Τσίπρα και δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα γιατί δεν υπάρχουν χωρίς τα μέτρα», εξήγησε. Συμπλήρωσε επίσης ότι για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα «θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα. Θα είναι σαν να συνομολογούμε ένα εξωφρενικό πλεόνασμα».

Χαρακτήρισε δε τα αντίμετρα «πολιτική εξαπάτηση», τονίζοντας ότι δεν ωφελούν εκείνους οι οποίοι θίγονται από τα μέτρα. «Πρέπει να έχουμε πλεόνασμα 4,5% για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;», διερωτήθηκε.

Εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να επιτευχθεί ανάπτυξη 2,7% λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το ζόρι θα φτάσουμε το 1%.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα ή θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, ή να καταφύγει σε κάποιου είδους χρηματοδότηση.

«Δικαίωση το αίτημα για εκλογές»

Ερωτηθείς αν το αίτημά του για εκλογές ήταν πρόωρο ο ίδιος εκτίμησε ότι μάλλον δικαιώθηκε « γιατί αν είχαν γίνει εκλογές θα είχαμε πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτα, ούτε για το χρέος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «δεν υπογράφουμε καμιά δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα» και τόνισε ότι «εμείς θα φέρναμε καλύτερο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Ο κ.Τσίπρας δεν πήρε τίποτα».

Περιέγραψε ως προτεραιότητα της Ν.Δ. τις νέες θέσεις εργασίας. «Δεν θέλω μια Ελλάδα που ο νέος θα περιμένει απλά ένα επίδομα από το κράτος. Θέλω να δημιουργήσω δουλειές για τους νέους ανθρώπους», διευκρίνισε.

«Έφεραν από την πίσω πόρτα τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι «έφεραν από την πίσω πόρτα στη Βουλή τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία». «Θα έπρεπε να ντρέπονται», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, σβήστηκαν πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι «αναδεικνύεται η καινούρια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη».

«Όποιος αγοράζει μια επιχείρηση την αγοράζει με τις υποχρεώσεις της», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here