Ρεσάλτο στα γραφεία της Ε.Ε. από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

 Με ρεσάλτο στα γραφεία της Ευρωπαικής ΄Ενωσης στην οδό Βασ.Σοφίας και ανάρτηση ενός πανό γράφθηκε ο επίλογος της πορείας που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη το ΠΑΜΕ ενάντια «στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο».
Το πανό που κρεμάστηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου των γραφείων της Ε.Ε. έγραφε στα αγγλικά « Φονιάδες Ληστές Υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και απεικόνιζε τη φωτογραφία ενός κατοίκου της Ρόδου να κρατάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αιφνιδίασαν τους άνδρες των ΜΑΤ, καθώς ανέβηκαν στο μπαλκόνι των γραφείων χρησιμοποιώντας μία σκάλα , η οποία ήταν στην οροφή ενός βαν που στάθμευσε έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια, κατέβασαν και έκαψαν τη σημαία της Ε.Ε., την οποία παρέδωσαν, κατά την αποχώρησή τους, στα γραφεία της Ε.Ε.

Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ παρέστη και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε η ώρα να κινητοποιηθεί ο λαός. «Η δέσμη των 10 μέτρων της ΕΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων, «και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει ούτε καν μέτρα άμεσης ανακούφισης των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά αντίθετα σηματοδοτούν την ενίσχυση και παραπέρα επέκταση των μηχανισμών δίωξης και καταστολής της Σένγκεν, της Frontex, της Eurojust και βεβαίως εδραιώνουν παραπέρα τους κανονισμούς του Δουβλίνου 2, που οδηγούν ουσιαστικά χώρες, όπως η Ελλάδα, σε αποθήκες ψυχών. Όλοι εκείνοι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις επεμβάσεις, τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα αυτής της πολιτικής τους.

Δεν χρειάζεται άλλο χάσιμο χρόνου, σήμερα είναι ώρα να κινητοποιηθεί ο λαός. Το ΚΚΕ, όπως ξέρετε, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε συντονισμό με το ΠΑΜΕ, συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί να γίνει και στην Ιταλία, μπροστά στο Κοινοβούλιο της Ρώμης από την USB (Ένωση Συνδικάτων Βάσης).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here