Ρέντσι-Μακρόν: Ανταλλαγή μηνυμάτων υποστήριξης και δέσμευσης για μια νέα προοδευτική Ευρώπη

Το άνοιγμα Μακρόν στον προοδευτικό ακροατήριο της Γαλλίας αλλά και όλης της Ευρώπης συνεχίζεται. Με αφορμή την εκλογή του Ματέο Ρέντσι ως γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμ. Μακρόν του έστειλε θερμό συγχαρητήριο μήνυμα μέσω twitter, στο οποίο τονίζει την ανάγκη οι προοδευτικοί να αλλάξουν την Ευρώπη.

«Μπράβο Ματέο Ρέντσι. Βρίσκεται και εκείνος ‘Εn marche’ («Εμπρός»). Mαζί αλλάζουμε την Ευρώπη, με όλους τους προοδευτικούς», έγραψε στο Twitter o γάλλος πολιτικός.

Στον Μακρόν απάντησε πάντα μέσω Twitter και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νέος γραμματέας των «Δημοκρατικών». «Σε ευχαριστώ, αγαπητέ Εμμανουέλ. Είμαστε στο πλευρό σου. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ευρώπη (την οποία ετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε μαζί)», έγραψε σήμερα το μεσημέρι ο Ρέντσι. Ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μετέφρασε το σύνθημα του Μακρόν «En marche» στα ιταλικά («In cammino») και το χρησιμοποίησε για την εκστρατεία του στις κομματικές αυτές εκλογές.

Ο Σάντρο Γκότζι, άλλωστε, στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι και υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, μετέβη στο Παρίσι για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών και με δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai τόνισε ότι οι δυο πολιτικοί άνδρες συνεργάζονται εδώ και καιρό.

Τόσο ο Ρέντσι όσο και ο Μακρόν τάσσονται κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς για τους μεγαλοεισοδηματίες, ενώ υποστηρίζουν τη μείωση των φόρων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις. O Ρέντσι έχει ήδη καταργήσει τον φόρο ιδιοκτησίας για την πρώτη κατοικία και βάσει του προγράμματός του, το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και ο Μακρόν, τουλάχιστον για το 80% των ακινήτων που είναι πρώτη κατοικία.

Σε άλλο tweet ο Εμ. Μακρόν φαίνεται ότι  ενστερνίζεται τι αμφισβητήσεις για την συμφωνία CETA που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ ΕΕ-Καναδά και ανακοινώνει ότι θα συστήσει μιά επιτροπή για να εξετάσει την συνθήκη η οποία όπως λέει έγινε μακρά από δημοκρατικές διαδικασίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here