Ρέντσι: Η τελευταία συνάντηση για την Ελλάδα. Ελπίζω σε happy end

Ο μόνος ηγέτης που εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη λύση του ελληνικού ζητήματος ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.  «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ώρες που μας μένουν για να συμφωνήσουμε τη Κυριακή», είπε Ματέο  Ρέντσι, τονίζοντας ότι  οι ηγέτες πρέπει να δουν αναλυτικά τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα.
«Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή, όπου θα υπάρξει ακόμη μία Σύνοδος Κορυφής των 28 κρατών – μελών της ΕΕ  και θα δούμε τις προτάσεις της Ελλάδας» δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Ελπίζω ότι αυτή πορεί να είναι  η τελευταία συνάντηση για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι όχι μόνο πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση με την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Αυτή η Ευρώπη που πρέπει να φτιάξουμε είναι αυτή της ανάπτυξης, του πολιτισμού».

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μία αργοκίνητη γραφειοκρατεία. Το θέμα είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι σπίτι αξιών, όχι μόνο οικονομικών» συνέχισε και πρόσθεσε:

Υπάρχει η ελληνική έκτακτη ανάγκη, αλλά μετά τι θα κάνουμε; Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας παρουσιάσει προτάσεις που εάν θεωρηθούν επαρκείς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα.

«Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία συνάντηση για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι όχι μόνο πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση με την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here