Ρεκόρ δεκαετίας στους μετακλητούς υπαλλήλους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Ξεπέρασαν τα 2.774 άτομα!

Την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη τις πρώτες συνέπειες της κρίσης λόγω της πανδημίας και τα εκατομμύρια των συνταξιούχων βλέπουν τα αναδρομικά τους να κουρεύονται σε ποσοστό 60% η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ρίξει χρήματα στο…επιτελικό της κράτος δημιουργώντας όλο και περισσότερες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και εκτοξεύοντας ταυτόχρονα το σχετικό κόστος.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα -με βάση τα επίσημα στοιχεία- ότι όσα κατήγγειλε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το σύνολο των ΜΜΕ περί «κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ» που «κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από λάσπη και ψεύδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, που παρουσιάζει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 έφτανε τα 2.774 άτομα! Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ 10ετίας!

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τη μισθοδοσία ενός απλού μετακλητού συνεργάτη ανέρχεται ετησίως σε 22.000 ευρώ Με βάση αυτό, η συνολική δαπάνη των μετακλητών του κράτους κοστίζει κάτι παραπάνω από 61 εκατ ευρώ!

Στην πραγματικότητα βέβαια η δαπάνη είναι μεγαλύτερη καθώς αρκετοί από τους μετακλητούς καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων με
επιδόματα και συνολικά αυξημένες αποδοχές.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η δαπάνη αυτή αφορά μόνο τους μετακλητούς. Αν προστεθούν οι αποσπασμένοι, οι υπερωρίες, οι δαπάνες μετακινήσεων και τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων το ποσό φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι κάτωθι περιπτώσεις:

▶ Σε κάθε δήμο συστήνονται αυτοδίκαια θέσεις ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών ή επιστημονικών συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των αντιδημάρχων του δήμου. Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό πάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) κατοίκους, μπορεί να συστήνεται μία (1) θέση ειδικού συνεργάτη, επιπλέον των προβλεπόμενων στο προηγούμενο εδάφιο. Με βάση τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι συνιστάμενες θέσεις στους δήμους μπορεί να υπερβαίνουν τις 2.000!

▶ Συστήνονται σε κάθε ΦΟΔΣΑ έως δυο (2) θέσεις ειδικών συνεργατών για συνολικό πληθυσμό μελών έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000), έως τρεις (3) θέσεις για συνολικό πληθυσμό μελών έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) και έως τέσσερις (4) θέσεις για συνολικό πληθυσμό μελών από ένα εκατομμύριο (1.000.000) και άνω.

▶ Για την υποβοήθηση του έργου του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων συστήνονται δυο (2) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και δυο (2) θέσεις ειδικών συμβούλων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

▶ Συστήνονται οκτώ θέσεις συνεργατών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα γραφεία του διοικητή και του υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και στο γραφείο προϊσταμένου της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

▶ Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστώνται 28 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων για τις διευθύνσεις και υπηρεσίες της Γραμματείας. (Εκτιμώμενο κόστος -σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- 961 χιλιάδες ευρώ ετησίως)

▶ Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστήνονται 60 νέες θέσεις προσωπικού εκ των οποίων δεκαπέντε (15) θέσεις εμπειρογνωμόνων πληροφορικής με τριετή θητεία και βαθμό 2ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων (συνολικό εκτιμώμενο κόστος 1,2 εκατ. ευρώ).

Με πληροφορίες από: ΕΦΣΥΝ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here