Ρεκόρ αποτυχίας στη Φυσική. Η τεράστια μάζα υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση

Της Ολυμπίας Λιάτσου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ρεκόρ αποτυχίας των φετινών υποψηφίων στο μάθημα της Φυσικής. Δεν υπάρχει διαβάθμιση στις βαθμολογίες των γραπτών ενώ η τεράστια μάζα των υποψηφίων  συγκεντρώνει βαθμούς κάτω από τη βάση.  Αυτό αναφέρει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών με βάση την πληροφόρηση που έχει από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας.  Η Ενωση Ελληνών Φυσικών, χαρακτηρίζει αντιπαιδαγωγικά  τα φετινά θέματα της Φυσικής των πανελλαδικών εξετάσεων και ζητεί να επανασχεδιαστεί ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής.

«Η Φυσική εξηγεί τα φαινόμενα όχι λύνοντας τύπους αλλά βγάζοντας συμπεράσματα, οδηγώντας δηλαδή στην κατεύθυνση των εννοιών. Εμείς ως Ένωση Ελλήνων Φυσικών , διαπιστώνοντας το κενό που υπάρχει κάναμε μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα διδάσκοντας σε περισσότερους από 20.000 μαθητές φέτος μέσω της εκπαιδευτικής δράσης «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» τα μονοπάτια γνώσης, της μοναδικής αυτής επιστήμης», επισημαίνει ο πρώτος  αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών  Παναγιώτης Φιλντίσης.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής ως βασικό μάθημα Γενικής Παιδείας, τόσο στα Γενικά Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ, αλλά και τη συνεργασία των πανεπιστημιακών , των μάχιμων εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων , ενώ επισημαίνει την ανάγκη συμμετοχής της ΕΕΦ και άλλων επιστημονικών ενώσεων, ως ισότιμοι συνομιλητές του Υπουργείου Παιδείας στον καθορισμό αναλυτικών προγραμμάτων ύλης και ωρών διδασκαλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here