Ρέγκλινγκ: Υπό παρακολούθηση η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος-Ευνοϊκές οι εξελίξεις, η χώρα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα

Η Ελλάδα θα τεθεί υπό παρακολούθηση μετά το τέλος του προγράμματος, όπως όλες οι χώρες, τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στον Σκάι. ΟΠως επεσήμανε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας θα έχει λάβει μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη.

Ο επικεφαλής του ESM δεν παίρνει, ωστόσο, σαφή θέση για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, αν και παραδέχεται ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ευνοϊκές, όσον αφορά στις αγορές.

«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα» υπογραμμίζει, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και συνδέοντας τις μεταρρυθμίσεις με τις αποφάσεις που ενδεχομένως θα ληφθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Κάτι ανάλογο, άλλωστε,είχε υπογραμμίσει και χθες μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Μάριο Σεντένο και Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά απ’ ό,τι αναμενόταν και οι αγορές το αναγνώρισαν αυτό. Όλοι ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο» είχε πει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here