Ρέγκλινγκ: Οι εκλογές θα βοηθήσουν την οικονομία.Τον Οκτώβριο η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους

Την θέση ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία εξέφρασε σήμερα Πέμπτη  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους,  ο γερμανός επικεφαλής του ESM εκτίμησε πως μετά τις εκλογές θα υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη προς το τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας στην Αθήνα μελλοντικά.

Δήλωσε αισιόδοξος για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου, λέγοντας πως ήδη έχουν εγκριθεί πολλές μεταρρυθμίσεις από την ελληνική Βουλή. Πρόσθεσε πάντως ότι ο ίδιος δεν είναι στη θέση να εγγυηθεί την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο κ. Ρέγκλινγκ απέκλεισε κούρεμα χρέους αλλά είπε πως θα μπορούσε να εξετασθεί τον Οκτώβριο μια ελάφρυνση.

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα είναι στην ατζέντα. Μπορούμε να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους με τη μορφή αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου λήξης», είπε.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε πεπεισμένος πως μετά τη διευθέτηση του χρέους το ΔΝΤ θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και στη βάση αυτή δήλωσε πως δεν αναμένει ο ESM να είναι ο μόνος χρηματοδότης της ελληνικής διάσωσης.

«Δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ESM θα πληρώσει και τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου διάσωσης», είπε και προσέθεσε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι το Ταμείο θα συμμετ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here