Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός για φιλικό στο «Μαρακανά» – Ερνάνι, Σεμπά δίπλα στους πρόσφυγες

Σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα στο «Μαρακανά» στο Βελιγράδι στις 4 Μαΐου είναι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός. Στον σερβικό Τύπο γράφτηκε πως οι Πειραιώτες έχουν ήδη απαντήσει θετικά στο αίτημα, ωστόσο από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα το φιλικό, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να κλειστεί τις επόμενες ώρες.

Οι δυο σύλλογοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι στα μέσα της δεκαετίας του ´90, αμέσως μετά τον τερματισμό του εμπάργκο στη Σερβία, αλλά και ότι είχε φιλοξενήσει τον Ερυθρό Αστέρα σε φιλικό παιχνίδι στη φιέστα του πρωταθλήματος το 2012.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε για 20η μέρα δίπλα στους πρόσφυγες. Παρόντες στη διανομή τροφίμων και ρούχων ήταν σήμερα και οι ποδοσφαιριστές Ερνάνι και Σεμπά.

Όπως ενηνέρωσαν οι Ερυθρόλευκοι: «Είκοσι μέρες ανθρωπιάς. Είκοσι μέρες αλληλεγγύης. Είκοσι μέρες ενός αγώνα ζωής. Τέτοιον αγώνα εξακολουθεί να δίνει ο Ολυμπιακός. Καθημερινά. Εκεί που «γεννήθηκε». Στο λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του. Δίπλα σε κόσμο που υποφέρει και έχει ανάγκη.

Ο Θρύλος ήταν και πάλι εκεί. Και σήμερα δίπλα στους πρόσφυγες προσπαθώντας να τους ανακουφίσει. Να τους δώσει κουράγιο και να τους πείσει ότι υπάρχει ελπίδα για όλους. Φυσικά και γι’ αυτούς που είναι λογικό να αισθάνονται ευάλωτοι.

Για 20ή μέρα στη σειρά ο Ολυμπιακός βρέθηκε στις Πύλες του λιμανιού. Τον επικεφαλής της όλης επιχείρησης και διευθύνοντα σύμβουλο της Καραϊσκάκης ΑΕ, Βασίλη Βασιλειάδη, και τους συνεργάτες/εθελοντές της οικογένειας του Θρύλου, συνόδεψαν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές.

Οι Ερνάνι και Σεμπά, μετά τους Ντομίνγκεζ και Ρομπέρτο, ενσωματώθηκαν στο κονβόι αγάπης και βρέθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες. Συμμετείχαν κι αυτοί για αρκετή ώρα στη διανομή των τροφίμων και των υπολοίπων ειδών πρώτης ανάγκης (στον Ε1 σταθμό Περικλέους).

Μιλώντας για την εμπειρία του δίπλα στους πρόσφυγες και την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, ο Ερνάνι, είπε: «Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι στο πλάι όλων αυτών των ανθρώπων. Και των παιδιών φυσικά που το έχουν τόση πολύ ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ. Βρισκόμαστε ως Σύλλογος για 20η μέρα στη σειρά. Είναι αληθινά σπουδαίο. Είναι προφανώς δύσκολο να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί μοιάζει πολύ δύσκολο να βοηθήσεις όλους όσοι το χρειάζονται. Βεβαίως η βοήθεια που δίνει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους γίνεται. Το μήνυμά μου είναι το εξής: όσοι πιο πολύ μπορούν να βοηθήσουν καλό θα είναι να το πράξουν. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και ό,τι μπορεί ο καθένας ας το προσφέρει».

Συγκινημένος για το δράμα των προσφύγων αλλά περήφανος για τον Σύλλογο στον οποίο ανήκει και την πρωτοβουλία του δήλωσε και ο Σεμπά σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Είναι μια άσχημη κατάσταση αυτή που είδα εδώ. Είμαι ευτυχής που έστω για λίγο βοήθησα κι εγώ και προσφέραμε στιγμές χαράς στους ανθρώπους. Είδα παιδιά να χαμογελούν έστω και για λίγο. Είναι σημαντικό να βοηθάμε όσο πιο πολύ μπορούμε ο καθένας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το δικό μου μήνυμα είναι το εξής: είμαι περήφανος γι’ αυτό που συμβαίνει εδώ από πλευράς του Ολυμπιακού. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όσο πιο πολύ μπορούμε βοηθάμε. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική πρωτοβουλία αυτή που πήρε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Πάντα βοηθάει όλους όσοι τον χρειάζονται. Είτε είναι ξένοι, είτε Έλληνες, είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα κι εγώ για να βοηθήσω».

Ο Ολυμπιακός διένειμε σήμερα συνολικά 3.150 μερίδες φαγητού που μαγειρεύτηκαν ξανά στις κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης». Επίσης πρόσφερε 2.500 είδη ένδυσης. Πιο συγκεκριμένα μοιράστηκαν φόρμες, φούτερ, αντιανεμικά, πετσέτες, σκούφοι και πολλά άλλα. Εννοείται πως ούτε σήμερα λησμονήθηκαν οι μικρότεροι σε ηλικία πρόσφυγες που πήραν τα παιχνίδια τους μεταξύ των οποίων φυσικά και πολλές μπάλες για να ξεχνιούνται παίζοντας.

Πλέον οι μερίδες φαγητού που έχει μοιράσει (ως τώρα) ο Ολυμπιακός είναι πάνω από 60.000 και περίπου διπλάσια τα είδη ένδυσης. Και είναι βέβαιο πως δεν θα σταματήσει αυτή η σπουδαία ανθρωπιστική δραστηριότητα του Θρύλου. Όχι τουλάχιστον έως ότου φανεί αχτίδα φωτός στον ορίζοντα και ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας, φυσικά και στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι δεδομένη η απόφαση για προσφορά τουλάχιστον 500.000 μερίδων φαγητού προς τους πρόσφυγες που βλέπουν ένα απλωμένο χέρι προς το μέρος τους. Χέρι προσφοράς, όχι ζήτησης…».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here