Ραχόι: Η Ελλάδα τώρα θα έχει αρνητική ανάπτυξη

Δυό ημέρες μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι,  προέβη σε αρνητικές δηλώσεις για την ελληνική κυβέρνηση σχολιάζοντας τα εξής: «Ελπίζω  η Ελλάδα να κυβερνηθεί καλά , καταγγέλλοντας «τη δημαγωγία εκείνων που ρίχνουν πάντα το φταίξιμο στους άλλους.»

«Αυτό που ελπίζω είναι ότι από τώρα και στο εξής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η Ελλάδα θα σέβεται τις δεσμεύσεις της, θα κυβερνηθεί καλά και θα αρχίσει να ξαναβρίσκει την ανάπτυξη και να δημιουργεί θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε πόλη της Γαλικίας, περιοχή όπου γεννήθηκε.

Έδωσε ως παράδειγμα τη δράση κυβερνήσεων, όπως η δική του που «προσπάθησαν να είναι σοβαρές με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν».

«Φέτος η Ελλάδα επρόκειτο να έχει σημαντική οικονομική ανάπτυξη. Δυστυχώς, τώρα, θα έχει αρνητική ανάπτυξη» σημείωσε.

«Στους ανθρώπους θα πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Όταν η κατάσταση είναι δύσκολη, περίπλοκη, δεν μπορεί κανείς να ρίχνει για όλα το φταίξιμο στους άλλους. Η Ελλάδα αποφάσισε μια δεδομένη στιγμή να αντιπαρατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα, εφόσον είναι η ΕΕ που βοηθά τώρα την Ελλάδα και θα τη βοηθήσει» είπε.

Αναφερόμενος στους ισπανούς ψηφοφόρους είπε πως «το θέμα είναι ότι στη διάρκεια των επόμενων χρόνων κανείς δεν πρόκειται να καταστρέψει την (οικονομική) ανάκαμψη που ξεκίνησε στην Ισπανία».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here