Ραχήλ εναντίον Ζωής- Sequel στη διαμάχη με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κ.α έντυπα

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεσπάσει ένας φεϊσμπουκικός πόλεμος (αλλά και τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός κατά περίσταση) που ερμηνεύει τελικά αν το καλοκοιτάξει κανείς γιατί παρά την κρίση η αριστερά  (και η καρέτα-καρέτα και η ψευτοεριστερά αντάμα) δεν λέει να πάρει τα πάνω της.

Η αρχή έγινε από το καλοκαίρι με την φαγωμάρα στην «Πλεύση Ελευθερίας» όπου (μεταξύ άλλων)  η ανάδειξη σε στέλεχος  του ηθοποιού Καραναστάση δεν έγινε από όλους δεκτή με ενθουσιασμό. Επίσης πολλοί δυσαρεστήθηκαν που σε γενική εκδήλωση διαμαρτυρίας η «Πλεύση» πήγε κι έκανε μόνη της εκδήλωση στο Λυκαβηττό -δεν έθεσαν δηλαδή μόνο ζήτημα προσώπων, αλλά και αρχών και πολιτικής. Τότε αποστασιοποιήθηκε (η την περιθωριοποίησαν) και η Ραχήλ Μακρή, που εκείνη μεν έλεγε τότε ότι δεν έβρισκε πλέον κοινά στοιχεία με την «Πλεύση» και άλλοι έλεγαν ότι η Ζωή ήθελε να πάρει τις αποστάσεις της από τις πρακτικές της Μακρή.

Σταδιακά οξύνθηκαν τα πράγματα και άρχισαν αποχωρήσεις και άλλων ατόμων από την «Πλεύση» και τα Χριστούγεννα δύο στελέχη της νεολαίας της δημοσιοποίησαν διαφορά (για συνθήκες εργασίας και αμοιβής στο κόμμα κ.λπ.,) Ο Καραναστάσης έβγαλε μια ανακοίνωση με βαριές καταγγελίες για δωροδοκίες και εξαγορές στελεχών από άλλους χώρους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και έντυπα)  τις οποίες επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη και η Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης» μάλιστα όταν ρωτήθηκε και για το «θέμα Ραχήλ Μακρή», δηλαδή για την μεταξύ τους παγωμάρα ενώ ήταν επιστήθιες φίλες, απάντησε ότι «η κυρία Μακρή διαχώρισε τη θέση της, εκτίμηση μου είναι ότι αυτό έχει να κάνει με το τι προσδοκά ο καθένας από αυτή την προσπάθεια, και τι προσδοκά για τον εαυτό του. Στην Πλεύση δεν υπάρχουν χορηγοί και νταβατζήδες, δεν μοιάζουμε οφίκια, μοιράζουμε ευθύνες και καθήκοντα» (Για τα προηγούμενα επεισόδια μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Οπότε η Ραχήλ Μακρή προέβη στην εξής ανάρτηση στο Facebook

 • Εγώ κυρία μου δεν διαχώρισα την θέση μου. Αποχώρησα καταθέτοντας και καταγγέλλοντας τις πρακτικές νταβατζήδων που μαζέψατε στο μόρφωμα σας και την έλλειψη πολιτικής.Το δικό μου έργο απέναντι στους νταβατζηδες και τους χορηγούς είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της βουλής και της αντιτρομοκρατικής όταν με απειλούσαν με την ζωή μου και των παιδιών μου και έσπαγαν βουλευτικά αυτοκίνητα. Το δικό σας που ακριβώς είναι;
 • Ξέχασα ήσασταν απασχολημένη με το να ζητάτε καρέκλες και οφίκια και να φτιάχνετε νόμους για την κατάργηση της ασέλγειας ανηλίκων και για να βγαίνουν δολοφόνοι, παιδεραστές και κακούργοι από την φυλακή. Δεν ξέρω σε ποιες καρέκλες αναφέρεστε ακριβώς, αλλά αυτές που κάθεστε στα γραφεία σας είναι δικές μου κι εγώ τις αγόρασα με κόπο και σκληρή δουλειά και όχι από τα χαρτζιλίκια των 200.000€.»

Αλλά και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος του Unfolllow  και του Report επανέρχεται και πέραν όσον αναφέρει στο κύριο άρθρο του εντύπου του για την κακή εκπροσώπηση που είχε όταν ήταν κατηγορούμενος (θεωρεί ότι η Κωνσταντοπούλου τότε ως συνήγορός του έδειξε επαγγελματική αμέλεια) αναρτά σήμερα και το εξής:

 • Πράγματι γνωριζόμαστε καλά. Και ακόμα δεν έχω γράψει τίποτα. Και ακόμα δεν έχω μιλήσει.
  Ούτε για τη θητεία στο Κοινοβούλιο. Ούτε για τους φακέλους που κρύβονται και εκτελούνται συμβόλαια. Ούτε για τα πάρε – δώσε με τους εντεταλμένους των επιχειρηματιών. Ούτε για την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
  Και πολλά ακόμα.
  Μία απορία: 15 μήνες άνεργη πως βιοπορίζεσαι;
  Όσο και αν έχεις κάνει το ψέμα επιστήμη, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here