«Ράβει» κουστούμι ο Γεωργιάδης για αρχηγός της ΝΔ;

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

«Ράβει» κουστούμι αρχηγού της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης; Μήπως αυτό που πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αποδειχθεί προφητικό;

Το σίγουρο είναι ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους – δανειστές, μέσα από ένα «θερμό» επεισόδιο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο επισκίασε σε επίπεδο εντυπώσεων τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ενισχύοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών για την επιθυμία του να είναι ένας εκ των «δελφίνων» για την αρχηγία της ΝΔ.

Οι εντυπώσεις που δημιούργησε ο κ. Γεωργιάδης ήταν τόσο έντονες που -πέρα από τους ψίθυρους- προκάλεσαν και το σχόλιο – «καρφί» της προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Υπενθυμίζω (κ. Γεωργιάδη) ότι η συζήτηση είναι μεταξύ πολιτικών αρχηγών. Κινδυνεύτε να παρεξηγηθείτε»…

Ο κ. Γεωργιάδης «επισκίασε» όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του, βουλευτές της ΝΔ δίνοντας ένα από τα πιο δυναμικά ρεσιτάλ του, φωνάζοντας και διακόπτοντας κυρίως την ώρα που στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο κ. Καμμένος. Στο επίπεδο των εντυπώσεων υπερκάλυψε ακόμη και τον παραμένοντα πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, όπως αρκετοί βουλευτές σχολίαζαν, βλέποντας μάλιστα κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της συζήτησης τον πρώην πρωθυπουργό να απουσιάζει από τη θέση του.

Ο υπουργός της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής που όπως ο ίδιος τονίζει δημόσια σαν πολιτικό προτέρημα το γεγονός ότι έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια, με τη στάση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ενίσχυσε τις φήμες των τελευταίων εικοσιτετραώρων που τον φέρουν μεταξύ των «δελφίνων» για την αρχηγία στη τη ΝΔ στη «μετά Σαμαρά» ημέρα.

Οι αντιδράσεις του ήταν τόσο έντονες και προκάλεσαν τα βλέμματα των περισσότερων βουλευτών τόσο, που τα σχόλια δεν έμειναν σε επίπεδο ψιθύρων. Η πρόεδρος της Βουλής, επιχειρώντας να σταματήσει τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος διέκοπτε συνέχεια τον κ. Καμμένο, του υπενθύμισε ότι η συζήτηση ήταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και ότι με τη στάση του κινδύνευε να… παρεξηγηθεί.

Φυσικά, η απάντηση για το κατά πόσο ο κ. Γεωργιάδης θα είναι πραγματικά μεταξύ των υποψήφιων για την αρχηγία της ΝΔ στη μετά Σαμαρά εποχή, θα δοθεί σύντομα, δεδομένου ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα «τρέξουν». Και θα είναι μια από τις λίγες φορές, εάν τελικά οι φήμες ισχύουν, που ένα πρωταπριλιάτικο αστείο θα γίνει πραγματικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here