Ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι κατά υποψήφιας δημάρχου με το κόμμα της Μέρκελ

Ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι στη υποψήφια δήμαρχο της Κολωνίας, στη Γερμανία,  Χενριέτε Ρέκερ, έκανε το Σάββατο 44 χρονος, τραυματίζοντας την σοβαρά στο λαιμό.  Η επίθεση έγινε σε αγορά όπου η υποψήφια πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία και χαρακτηρίσθηκε ενέργεια με «ρατσιστικά κίνητρα», τα οποία συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

Η κ. Ρέκερ«ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες» στη δημαρχία της Κολωνίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας. «Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται για πολιτική ενέργεια», πρόσθεσε.

Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, «είπε ότι διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολωνίας Νόρμπερτ Βάγκνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη «σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή της είναι «σταθερή». Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα, διευκρίνισε ο κ. Βάγκνερ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον Γερμανό δράστη, ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος και «μη ενεργός πολιτικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, κατήγγειλε την «αδιανόητη και αποτρόπαιη ενέργεια», ενώ η πρωθυπουργός της περιοχής στην οποία ανήκει η Κολονία, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Ανελόρε Κραφτ, την χαρακτήρισε ως «επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Η υποψήφια βρισκόταν σε πληροφοριακό σταντ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της κ. Μέρκελ, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Η κ. Ρέκερ θεωρείται από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη δημαρχία της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, που έχει 980.000 κατοίκους, κατά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here