Ρατσιστικό μήνυμα του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου: «Οχι στη νέα εισβολή»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρώην πρύτανης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης ακολουθεί την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική.

«Η Κυβέρνησή μας οφείλει ένα νέο ΟΧΙ στην νέα εισβολή (Βόρειο Αιγαίο 28.10.2019)» έγραψε στο προφίλ του στο Fakebook δίνοντας μία νέα «ερμηνεία» του αντιφασιστικού και αντιναζιστικού αγώνα των Ελλήνων στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο…

 

Σε ένα άλλο μήνυμά του είχε γράψει στις 19 Οκτωβρίου:

«Είτε «λαθραίοι» αποκληθούν είτε «παράτυποι» (οπως τους αποκαλώ) είτε «παράνομοι» είτε… το πρόβλημα μας δεν καθίσταται οξύτερο ή αμβλύτερο. Το πρόβλημα της χώρας παραμένει σοβαρότατο και πιεστικότατο και ειναι το εξής: Μεγάλοι αριθμοί οικονομικών μεταναστών εισέρχονται παρατύπως και συνεχώς στην χώρα απο τις νήσους μας , οπου και εγκλωβίζονται λογω αδυναμίας της πολιτείας να τους διαχειριστεί και προωθήσει. Η σύνθεση των μικρών πληθυσμών των νήσων μας αλλοιώνεται βιαίως εθνοτικά, θρησκευτικά κ.α. , πέραν της υπέρμετρου φορτίσεως των δομών υγείας τους, των δικτύων τους, των κοινωνικών υπηρεσιών τους κ. α. εις βάρος των γηγενών. Είσοδος μεγάλων αριθμών μεταναστών εγινε και στο παρελθόν και σε άλλες Ευρωπαίκες χώρες ως εκ του αποικιοκρατικου ιστορικού τους (π.χ.Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία) ή της οικονομικής ευρωστίας τους (π.χ. Γερμανία). Ομως η είσοδος έγινε στη διάρκεια πολλών ετων και δεν υπήρξε εγκλωβισμός σε νήσους.

Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποπνέουν οργή!»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here