Ρατσιστικό, εμετικό παραλήρημα του Αλ. Αλεξανδρή κατά προσφύγων

 

Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα μίσους, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αλ. Αλεξανδρής χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγη ώρα αργότερα, «κατέβασε» την ανάρτησή του.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του τάε-κβο-ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, δεν έκρυψε τη «λύπη» και τη «στεναχώρια» του θεωρώντας ότι παλαίμαχος άσος «έχει περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή».

Aναφέρει στην ανάρτησή του:

Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει το μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει : κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα.

Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου.

«ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ» λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here