Ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν-Στην παρέλαση του είχαν αφαιρέσει τη σημαία

Ανανδρη ρατσιστική επίθεση, με πέτρες κατά του σπιτιού που μένει ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, στη Δάφνη, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστα φασιστοειδή. Ο μικρός Αφγανός είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης, καθώς για άγνωστο λόγο του αφαιρέθηκε η σημαία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Μάλιστα οι πέτρες όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι πολύ μεγάλες, γεγονός που σημαίνει ότι τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και η ζωή όσων βρίσκονταν στο σπίτι. Μάλιστα έγραψαν και συνθήματα να φύγει από τη χώρα.

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ την Πέμπτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέφρασε την υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή για τον τρόπο που χειρίστηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here