Ράικου: Δεν βρίσκω τη σύμβαση του συζύγου μου λόγω… πλημμύρας-Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της

 

Στα… φυσικά φαινόμενα απέδωσε η Ελένη Ράικου, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τη μη εύρεση του εγγράφου για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο σύζυγος της με τη Νοβάρτις. Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεση της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η κ. Ράικου ισχυρίστηκε πως, παρόλο που αναζήτησε τα σχετικά αρχεία, δεν κατάφερε να τα βρει γιατί προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι της…

Σημειώνεται ότι η παραπάνω σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγος της από τη Νοβάρτις (σύμβαση για την οποία βρέθηκε το σχετικό έμβασμα από την τράπεζα, το μόνο από τα τρία που η ίδια έχει αναγνωρίσει, σύμφωνα με τις καταθέσεις της την περασμένη βδομάδα) είχε ζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση από μέλη της προανακριτικής.

Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Ράικου

To άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Ελένης Ράικου ζητά ο Δ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να αποδειχτεί -όπως τονίζει- αν ο ίδιος είναι πλαστογράφος ή αν η εισαγγελέας Εφετών είναι απατεώνισσα.

Με αφορμή την ελλειμματική διασπορά των δηλώσεών του στο πάνελ του Action24, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επικοινώνησε με το documentonews.gr και δήλωσε τα εξής:

«Επειδή προφανώς δεν απεστάλη το πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου στο Action24, θα ήθελα να τονιστεί ότι δήλωσα κατά την τηλεοπτική μου παρουσία: «Η Ελένη Ράικου μας καταγγέλλει εμένα και την Ελένη Τουλουπάκη ως πλαστογράφους σχετικά με το έγγραφο για τα εμβάσματα. Η καταγγελία της πρέπει να διερευνηθεί και ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να ανοίξουν οι λογαριασμοί για να δούμε αν εγώ ή η Τουλουπάκη είμαστε πλαστογράφοι ή αυτή απατεώνισσα»».

Κατά τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης, για το άνοιγμα των κοινών τραπεζικών λογαριασμών της Ελ. Ράικου και του συζύγου της αρκεί η εντολή από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ερευνά τις καταγγελίες της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε κατάλυση του Πολιτεύματος»

Την ίδια ώρα η Ελένη Ράικου φέρεται να σημείωσε ότι «η όλη ζημιά είναι οτι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία». «Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ», φέρεται να τόνισε ακόμη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here