Ραγκούσης: Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009

Το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009, των τριών εκατομμυρίων πολιτών που το ψήφισαν για να φύγει η δεξιά του Κώστα Καραμανλή» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Πάτρα, σε μια γεμάτη κόσμο εκδήλωση που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ των τριών εκατομμυρίων δεν έχει σχέση με την πολιτική οντότητα του ΚΙΝΑΛ, των 400 χιλιάδων, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν πάρει ένα σαφή δρόμο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να το πλησιάσουν, ενώ ήταν το 2009 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή είναι μία αναντίλεκτη πραγματικότητα – γι’ αυτό όσοι συνεχίζουν και αποχωρούν από το Κίνημα Αλλαγής, στην πραγματικότητα ακολουθούν το παράδειγμα των 2,5 εκατομμυρίων πολιτών που έφυγαν πριν από αυτούς».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «δεν είναι μόνο ότι αποχωρούν και θα συνεχίσουν να αποχωρούν μέλη και στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, αλλά έχουμε και διώξεις» εξηγώντας: «Πριν αρχίσουν να φεύγουν μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ τους τελευταίους έξι μήνες, είχε προηγηθεί μία άλλη επιλογή, η οποία πήρε σάρκα και οστά από την ίδια την κυρία Γεννηματά, η οποία φρόντισε να εκδιώξει όσους διαφωνούν με τη στρατηγική της επιλογή, να συμπορευτεί δηλαδή με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, γιατί ακριβώς δεν έπρεπε να είναι εμπόδιο την επόμενη μέρα, όταν θα έρθει η ώρα να σχηματιστεί πάλι μία κυβέρνηση, τύπου Σαμαρά – Βενιζέλου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν λεηλατείται, αλλά υπακούοντας η ηγεσία του στις επιταγές της διαπλοκής, ‘αυτοκτόνησε’ πριν δοκιμάσει οποιοσδήποτε να το λεηλατήσει, και ‘αυτοκτόνησε’ την ημέρα που μόνη της η κυρία Γεννηματά, ερήμην οποιουδήποτε κομματικού οργάνου, αποφάσισε να καταψηφίσει την απλή αναλογική».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση: «Πιστεύω ότι μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό μέχρι πού θα φτάσουμε στο τέλος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here