Ραγκούσης: Το ΚΙΝ.ΑΛ εξελίχθηκε σε στρατηγικό εταίρο του κ. Μητσοτάκη-Η ταύτιση Γεννηματά με Σαμαρά-Γεωργιάδη περί σκευωρίας για Novartis έπληξε το ηθικό σκέλος του χώρου

«Το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ εξελίχθηκε σε στρατηγικό εταίρο του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε συνέντευξή του  στο klik.gr ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης. Και προσθέτει: «Η ταύτιση της κ. Γεννηματά με τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη στη θεωρία περί δήθεν σκευωρίας είχε σαν αποτέλεσμα τη δημοκοπική κατάρρευσή του ΚΙΝ.ΑΛ. σε μονοψήφια ποσοστά από τον Απρίλιο».

Αναλυστικά:

Σε ερώτηση που διαφωνεί με το ΚΙΝ.ΑΛ ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

Στη στρατηγική τοποθέτηση. Δηλαδή δεν είναι μόνον η πρωτοφανής αντιδημοκρατική λειτουργία του ΚΙΝ.ΑΛ. που το έχει καταστήσει θα λέγαμε ένα κόμμα – μη κόμμα. Δεν είναι μόνον η εξευτελιστική για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου κατάργηση του οργάνου, μόλις αυτό κατά πλειοψηφία διαφώνησε με τη γραμμή Μητσοτάκη – Γεννηματά στο Σκοπιανό. Το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ. εξελίχθηκε σε στρατηγικό εταίρο του κ. Μητσοτάκη πλέον. Το χειρότερο όμως είναι ότι με προσωπική της απόφαση η κυρία Γεννηματά έπληξε το ηθικό σκέλος του χώρου υιοθετώντας την κατασκευασμένη θεωρία ότι δήθεν το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία. Η ταύτισή της με τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη στη θεωρία περί δήθεν σκευωρίας είχε σαν αποτέλεσμα τη δημοκοπική κατάρρευσή του ΚΙΝ.ΑΛ. σε μονοψήφια ποσοστά από τον Απρίλιο. Σας δηλώνω κατηγορηματικά και το εξής: αλίμονο αν υπάρξει κάποιο αδιαμφισβήτητο στοιχείο, όπως λόγου χάρη λογαριασμός με μίζες. Όχι μόνο θα καταρρεύσει η θεωρία ότι το σκάνδαλο Νovartis είναι σκευωρία, αλλά θα καταρρεύσει πολιτικά και όποιος ή όποια υιοθέτησε τη θεωρία περί σκευωρίας.

Ο κ Ραγκούσης απέδωσε ευθύνη στη κ. Γεννηματά την  μη καθιέρωση της απλής αναλογικής και την διατήρηση της δικομματικής έντασης:

Η υπερψήφιση του μπόνους των 50 εδρών –απόφαση ουσιαστικά υπέρ της Ν.Δ.– είναι μία αναιτιολόγητη και εξαιρετικά βλαπτική απόφαση για τη χώρα αλλά και τον χώρο μας, για την οποία θα πρέπει κάποτε να δοθούν εξηγήσεις. Σας θυμίζω ότι μερικές από τις πιο ισχυρές οικονομίες, όπως η γερμανική, η ολλανδική, η ισραηλινή, έχουν υιοθετήσει την απλή αναλογική. Όταν λοιπόν έχει αρνηθεί την απλή αναλογική δεν μπορεί να εκφράζει τη δυσφορία της για την πόλωση. Η τρέχουσα πόλωση είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα των επιλογών της κυρίας Γεννηματά. Αυτή η πόλωση θα έχει ως αποτέλεσμα την ημέρα των εκλογών οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ. να ψηφίζουν Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας και οι άλλοι μισοί να ψηφίζουν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων. Πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία παίρνουμε πίσω τα περισσότερα από όσα είχαμε απολέσει μετά το εθνικό βατερλό που μας οδήγησαν Μητσοτάκης – Σαμαράς. Είναι η βάση για μια επίθεση οικονομικής φιλίας και μορφωτικής συνεργασίας. Χωρίς καμμία καθυστέρηση πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν επενδύσεις και αγορές παγίων στη γειτονική χώρα. Επίσης, θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους ίδιους τους γείτονες να αρχίσει να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία τους. Στη σημερινή εποχή αυτός ονομάζεται προοδευτικός πατριωτισμός που βρίσκεται στον αντίποδα του ψευτοπατριωτισμού. Με τη σημερινή συμφωνία, η FYROM αποδέχεται ότι δεν της επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία παρά μόνο μαζί με τον γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή, η Ελλάδα θα εξακολουθεί να έχει Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ή αεροδρόμιο Μακεδονίας, αλλά η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορεί πλέον. Αν μάλιστα εμείς πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τη συμφωνία, ολόκληρη η υφήλιος Μακεδόνες θα συνεχίσει να τους αποκαλεί. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα στερηθεί την πολύ σημαντική για εμάς αναγνώριση εκ μέρους τους ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία. Κατ’ αναλογία, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας θα πολιτογραφηθούν Μακεδόνες όπως πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δηλαδή η πολιτογράφησή τους θα καθορίζεται από το δίκαιο του εδάφους –σε ποια χώματα γεννήθηκαν– και όχι από το δίκαιο του αίματος – ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους.

Για όσους τον κατηγορούν ότι θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν εισηγείται κάποιος όσα για δεκαετίες υποστήριζε το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται ότι έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Όταν υποστηρίζει κάποιος που δεν θέλει να γίνει αναξιόπιστος όσα πιστεύουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, τότε πάλι κατηγορείται ότι έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα όλα αυτά, αγαπητέ κ. Μορφίρη, είναι προφάσεις προερχόμενες από μία πολιτική ομάδα της οποίας τα μέλη έγιναν υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά – Μπαλτάκου, έτσι θέλουν να πλαισιώσουν και την ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Γιαυτό και χτυπούν λυσσαλέα όποιον θεωρούν εμπόδιο στην προσπάθειά τους να ξαναγίνουν υπουργοί της Δεξιάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here