Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κακοποιεί το κράτος δικαίου, προσβάλει τη νοημοσύνη πολιτών, Βουλής, κομμάτων, ΜΜΕ

Η Ελλάδα έχει εισέλθει στη μια ζοφερή και άκρως ανησυχητική περίοδο, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας την πρωτοφανή και απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργού ΠΡΟ.Πο Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε με καθυστέρηση να απαλλάξει όλους τους αστυνομικούς απο κάθε ευθύνη για τα πρωτοφανή επεισόδια βίας κατά πολιτών, προδικάζοντας και την σχετική έρευνα που η η ίδια η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είχε ξεκινήσει.

Η ανακοίνωση Ραγκούση

Την ώρα που υποτίθεται πως με ειλικρινή πρόθεση ελέγχου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές αστυνομικής βίας για να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα, η ίδια η κυβέρνηση έσπευσε με τη χθεσινοβραδινή -θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη-ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ και εξέδωσε πόρισμα. Έβγαλε ήδη συμπέρασμα.

«Τίποτε δεν συνέβη, όλα -βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες από τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου- είναι ψέματα».

Αναμφίβολα, πρόκειται για την πιο επικίνδυνη εκδήλωση φαινομένων κυβερνητικής κακοποίησης του κράτους δικαίου και της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας του Συνηγόρου του Πολίτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει όλων μας τη νοημοσύνη. Πολιτών, Βουλής, κομμάτων, ΜΜΕ.

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές είναι πλέον τεκμηριωμένο: Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια ζοφερή κι απολύτως ανησυχητική περίοδο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here