Ραγκούσης για Μητσοτάκη: Να γιατί δεν ξέρει τι λέει

 

Με αναρτήσή του στο facebook ο Γιάννης Ραγκούσης εξηγεί γιατί η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ σχετικά με τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και τη μεταφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανεφάρμοστη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι «ο ΕΝΦΙΑ μειωμένος κατά 30% θα εκχωρηθεί στους Δήμους ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες θα βλέπουν πού πηγαίνουν οι φόροι τους και η αυτοδιοίκηση θα λογοδοτεί άμεσα και θα κρίνεται από τους πολίτες».

Ο Γ. Ραγκούσης αναφέρει:

Ο ΕΝΦΙΑ, ως γνωστόν, είναι φόρος. Με βάση το γράμμα τονίζω του Συντάγματος (άρθρο78/1 και 78/4, καθώς και άρθρο102/5) σε καμία περίπτωση και σε κανέναν άλλο θεσμό πλην της κρατικής διοίκησης δεν επιτρέπεται η επιβολή, η είσπραξη καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετικό με τους φόρους. Η σχετική αρμοδιότητα της φορολογίας ανήκει στο σκληρό πυρήνα των λεγόμενων κρατικών αρμοδιοτήτων που ΔΕΝ μεταβιβάζονται. Το Σύνταγμα καθώς και η σχετική νομολογία του ΣτΕ είναι καταπέλτης εναντίον της εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη. Αλλά ακόμη και αν από σεβασμό στους πολίτες είχε αναφέρει ότι η πρότασή του αυτή συνδέεται με την προοπτική αναθεώρησης του Συντάγματος, τότε δεδομένου ότι έχει αρνηθεί να υπερψηφίσει την εκκίνηση της σχετικής συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, όχι το 2021 που εξήγγειλε, αλλά ούτε το 2027 δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει σάρκα και οστά η υλοποίηση μιας τέτοιας εξαγγελίας.
Ειλικρινά είναι θλιβερό και απολύτως ανησυχητικό ο κ.Μητσοτάκης να διεκδικεί την πρωθυπουργία και να μην ξέρει τι λέει.
Υ.Γ. Αφήνω κατά μέρος την προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και προσβλητική για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, κουτοπόνηρη πρόθεσή του, αυτός να εμφανίζεται ότι δήθεν μειώνει τον ΕΝΦΙΑ για να τον αυξάνουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here