Ραγκούσης: Δεξιό κόμμα το ΚΙΝΑΛ, έτοιμο να κάνει κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη

Η Προοδευτική Συμμαχία ήλθε για να μείνει» δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, αποκηρύσσοντας τον χαρακτηρισμό «πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ» που του αποδόθηκε.«Εγώ δεν είμαι πουλέν κανενός. Εγώ παίρνω την ευθύνη να λέω αυτά που πιστεύω. Είμαι ένας μέλος μιας προσπάθειας την οποία την πιστεύω και πάρα πολύ» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και διαφώνησε με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σε μείζονα θέματα. Όπως δήλωσε «εάν εγώ ήμουν πρόεδρος το κόμμα δεν θα έφερε το όνομα ΚΙΝΑΛ. Θα είχε ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από μας, δεν θα είχαμε ποτέ χαρακτηρίσει τη Novartis σκευωρία και θα είχαμε συνεργαστεί με την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Καμμένου».

Χαρακτήρισε παράλληλα το ΚΙΝΑΛ «δεξιό κόμμα το οποίο είναι έτοιμο να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε: «Εγώ θα έκανα ό,τι κάνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι Ευρωσοσιαλιστές, όχι αυτό που κάνει η κ. Γεννηματά».

Ερωτηθείς για την κριτική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρ  στο παρελθόν, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κριτική καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη στάση του και την πολιτική του την διέψευσε.

Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα, υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση εκτίθεται όταν μιλάει για διόγκωση του δημόσιου τομέα, καθώς, όπως είπε, «ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν που ήταν το 2015». «Αυτός που ξεκίνησε την αύξηση των συμβασιούχων ήταν ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis υποστήριξε ότι «γυρίζει μπούμερανγκ σε αυτούς που τη χαρακτήρισαν σκευωρία» και συμπλήρωσε ότι «οι Μητσοτάκης και Γεννηματά διαπράττουν μέγα ολίσθημα όταν μιλούν για σκευωρία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here