Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει άρση αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ

Την πρόθεσή του να θέσει θέμα άρσης της διεθνούς αναγνώρισης της λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας υπό τον Σάρατζ, στην συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου την 15η Ιανουαρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Αγκίλα Σάλεχ.

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today», ο Αγκίλα Σάλεχ τόνισε: «Η κυβέρνηση του Σάρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες».

Αναφερόμενος στις συμφωνίες μεταξύ Σάρατζ και Τουρκίας,

Ο Αγκίλα Σάλεχ χαρακτήρισε «άκυρες» τις συμφωνίες Σάρατζ – Ερντογάν αφού δεν έχουν εγκριθεί από το «κοινοβούλιο της Λιβύης».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη στάση της Αιγύπτου, «εξέφρασε την εκτίμησή του για την στάση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε τελείως τις τελευταίες συμφωνίες» και «επιβεβαίωσε την μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία και τον λαό της Αιγύπτου, παροτρύνοντας την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό περιφερειακό της ρόλο και την επιρροή της για να αρθεί η αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης συμφωνίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

Ο Πρόεδρος της λιβυκής βουλής επισήμανε -μεταξύ άλλων-  πως σκοπεύει να θέσει το ζήτημα και στα ευρωπαϊκά κράτη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here