Ρ. Σβίγγου: «Εφιαλτικό το σχέδιο Μητσοτάκη»

                                    

Εφιαλτικό, χαρακτηρίζει το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην «Greek News» , σημειώνοντας ταυτόχρονα «ότι οι πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη να το εφαρμόσει». Ένα πρόγραμμα όπως λέει, το οποίο προβλέπει κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις συντάξεων και ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ!

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι χαϊδεύει τα αφτιά της ακροδεξιάς, «όπως φάνηκε κι από τη στάση του» με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης, λέγοντας ότι η άνοδος της ακροδεξιάς και των εθνικιστικών αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε., συνολικά, αλλά και σε κάθε κράτος ξεχωριστά».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος αγωνίζεται για τα συμφέροντά του, και ποιος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην εξουσία».

Μιλώντας για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «δεν είναι προεκλογικές παροχές, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη». Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη επισημαίνει ότι «παρότι ο ίδιος δεν θα τα εφάρμοζε ποτέ, διότι, το μόνο που τον απασχολεί στην πραγματικότητα είναι η ευημερία των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον στηρίζουν, θα αναγκαστεί να τα ψηφίσει ένα-ένα».

Στο στόχαστρο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και η τακτική του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «εδώ και καιρό, το ΚΙΝΑΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σύμμαχο της πιο δεξιάς ΝΔ των τελευταίων δεκαετιών. Και προσθέτει: «Αυταπατώνται αν θεωρούν ότι θα καταφέρουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι ότι θα δρέψουν τους καρπούς της ήττας του. Οι προοδευτικοί πολίτες τους γυρνάνε την πλάτη».

Σε ότι αφορά το μέλλον της Προοδευτικής Συμμαχίας, επισημαίνει ότι «το κρίσιμο στοιχείο είναι η Συμμαχία να ριζώσει στο τοπικό επίπεδο, κι αυτό συμβαίνει, αν κοιτάξει κανείς τη μαζικότητα των εκδηλώσεων που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί ανά την Ελλάδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here