Ρ. Αντωνοπούλου: Στόχος 200.000 άνεργοι να ενταχθούν σε διάφορες δράσεις

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν.ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

«Ο προγραμματισμός μας, από τότε που αναλάβαμε, είναι μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο να έχουν ενταχθεί περίπου 200.000 άνεργοι σε διάφορες δράσεις του υπουργείου», είπε η αναπληρώτρια υπουργός για Θέματα Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι το μείζον πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με μικρές παρεμβάσεις.

«Όταν η ανεργία φθάνει το 1,3 εκατομμύριο κόσμο και η υποαπασχόληση είναι πολύ μεγάλη, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται με μικρές παρεμβάσεις», είπε η κ. Αντωνοπούλου.

«Προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε τα κονδύλια για να συμπεριλάβουμε στα προγράμματα όσο το δυνατόν περισσότερους άνεργους, αλλά και να πηγαίνουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, δηλαδή στον άνεργο», σημείωσε η αναπ. υπουργός.

Σε ερώτηση για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, κάτω από την οδηγία για «εκσυγχρονισμό» που προβλέπεται στη συμφωνία, η κ. Αντωνοπούλου απάντησε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο διαβουλεύσεων, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεν θα ήθελα να προκαταλάβω το αποτέλεσμα».

«Ο κ. Κατρούγκαλος που είναι κύρια υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο διάλογος να μην κλείσει με τρόπο που να σφραγίζει κάποιες επισφάλειες», συμπλήρωσε η κ. Αντωνοπούλου, γι’ αυτό όπως είπε γίνεται προσπάθεια να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις ο ILO και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here