«Βιοτεχνία» παραγωγής μωρών στην Κυψέλη προς 18.000 κάθε νεογνό

Οργανωμένο κύκλωμα αλλοδαπών εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας όταν ζευγάρι αστυνομικών παρουσιάσθηκε ως ενδιαφερόμενο για παράνομη υιοθεσία βρέφους.

Η 40χρονη γυναίκα που πρωτοεμφανίσθηκε στους  υποψήφιους <<γονείς>> έπαιζε ρόλο μεσάζοντα και τους οδήγησε σε διαμέρισα στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονταν 9 ομοεθνείς τους με γυναίκες «παραγωγούς» και ο 39χρονος  εγκέφαλος της <<βιοτεχνίας>> παραγωγής  βρεφών. Δεν ξέρουμε δε αν ο 39χρονος απλώς συγκέντρωνε εκεί συναινετικά τις γυναίκες αφού είχαν μείνει έγκυες ή αν επρόκειτο για φάμπρικα κανονική, δηλαδή για επιχείρηση με επιδιωκόμενες εγκυμοσύνες με  στόχο την εμπορία των βρεφών. Αν ισχυει το δεύτερο, και πάλι δεν ξέρουμε αν οι γυναίκες πιέζονταν να <<γεννοβολάνε>> ή συναινούσαν στο ρόλο τους.

Απο τις συλληφθείσες, η 40χρονη ήταν μεσάζων, μια 35χρονη είχε το ρόλο της  «μαίας»,  δύο είχαν γεννήσει πρόσφατα (όπως διαπίστωσε  ο γιατρός που τις εξέτασε), η  τρίτη ήταν έγκυος και η τέταρτη συλληφθείσα είχε μόλις γεννήσει και κρατούσε το νεογέννητο κοριτσάκι της -το «προϊόν» των 18.000 ευρώ.

Η 40χρονη είχε πει ότι στο ζευγάρι των «γονέων» ότι η υιοθεσία  θα τους κόστιζε 18.000 ευρώ και θα έπαιρναν «ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 4 ημερών»

Όταν κλείστηκε η συμφωνία, η μεσάζων τους οδήγησε σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αττικής και εκεί βρίσκονταν άλλες πέντε γυναίκες 29, 35, 34, 38 και 29 χρόνων και τρεις άνδρες ηλικίας 39, 41 και 32 χρόνων. Ο πρώτος ήταν και ο «αρχηγός» ενώ οι άλλοι δύο άνδρες είχαν αναλάβει την επιτήρηση των γυναικών με τη βοήθεια μιας 35χρονης ομοεθνούς τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9.025 ευρώ ως προϊόντα αγοραπωλησίας βρεφών και δέκα κινητά τηλέφωνα. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η Ασφάλεια Χαλκίδας συνεχίζει την έρευνα για να εξακριβώσει αν το κύκλωμα έχει πουλήσει και άλλα νεογέννητα και σε ποιους.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν οι γυναίκες γεννούσαν σε μαιευτήρια ή σε σπίτια ή σε ιδιωτικά ιατρεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here