«Τρελός» καιρός-Χιονίζει στα βόρεια της Λαμίας, προς Δομοκό και Καρπενήσι

Αό την Ανοιξη..Χειμώνα. Έντονη χιονόπτωση έχουμε  το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή  του Δομοκού  και μάλιστα το φαινόμενο είναι έντονο. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ η χιονόπτωση ήταν κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονη  με αποτέλεσμα  να το στρώσει.

 

Από τις 10:00’ το βράδυ της Τρίτης χιονίζει στη Βόρεια Λαμία με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 0 βαθμούς, ενώ ακόμη και στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν στα ημιορεινά και τα ορεινά από τις 8:30’ διαμορφώνοντας συνθήκες για χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. εξαιτίας και των ισχυρών ΒΔ ανέμων.

Η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας κινητοποιήθηκε άμεσα με πέντε  εκχιονιστικά μηχανήματα ενώ και μηχανήματα του Δήμου Δομοκού ενεργούν από τον Δρούγο προς Δομοκό, όπου και εκεί έχουμε έντονη χιονόπτωση.

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων  προς Δομοκό ενώ τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα διέρχονται μόνο με αλυσίδες  ενώ αρκετούς οδηγούς τους ..αιφνιδίασε ο καιρός.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο γνωστό «16» της Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας, όπου εξαιτίας του χιονιού δίπλωσε φορτηγό. Αρχικά δόθηκε απαγορευτικό για όλα τα οχήματα εωσότου καθαριστεί πλήρως το οδόστρωμα. κι απεγκλωβιστούν δέκα περίπου οχήματα – κυρίως μεγάλα οχήματα – που «κόλλησαν» στο σημείο. Πέντε μηχανήματα ενεργούν στο σημείο, ωστόσο η πυκνή χιονόπτωση που αναμενόταν αργότερα, φαίνεται να αιφνιδίασε τους πάντες. Ακολούθως η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο για ΙΧ που φέρουν αλυσίδες, ενώ θα παραμείνει το απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα μέχρι νεοτέρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους στις άκρες του δρόμου!

Από τις 8:30’ μμ επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι με τον κρατικό μηχανισμό να έχει πάρει θέση μάχης.

Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Χιονίζει και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

 Με πληροφορίες από: lamiareport.gr / ilamia.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here