«Τραμπ = Πόλεμος» διαδήλωσαν στο Παρίσι για τη «φιλειρηνική» πολιτική των Αμερικανών

«Τραμπ=πόλεμος» φώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές  στην Πλατεία της Δημοκρατίας, στο Παρίσι, κατά της παρουσίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Νοεμβρίου.
Un millier de personnes étaient réunies dimanche après-midi place de la République à Paris
Για τουλάχιστον 3 ώρες  οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του αμερικανού προέδρου. Κρατουσαν και ένα τεράστιο μπαλόνι, ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ, όπου παρομοιάζεται με ένα μωρό που γκρινιάζει και φοράει πάνα βρακάκι ζητώντας λεφτά και αίμα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε υπό ιδιαιτερα  αυστηρά μέτρα ασφαλείας (10.000 αστυνομικοί είχαν ζώσει όλα τα σημαντικα σημεία της πρωτεύουσας). Το καλεσμα είχε απευθύνει η συλλογικότητα «Ni guerres ni état de guerre» και οι αστυνομικοί θεωρουσαν βέβαιο ότι «θα συμμετάσχουν πάνω απο 200 εξτρεμιστές». Εντουτοις δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Κύριε Μίσος, Φύγε από την Ευρώπη» ή «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη».

«Ο Τραμπ διακινεί την κοινωνική αταξία και τον διχασμό μεταξύ των κοινοτήτων, απευθύνει έναν λόγο υπέρ του μίσους και καταφέρεται συχνά εναντίον των ασθενέστερων» φώναξαν απο τα μεγάφωνα. «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων στον κόσμο και είναι ντροπή να  προσκαλούν τον Τραμπ σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης για την ειρήνη»

Un millier de manifestants rassemblés place de la République à Paris pour protester contre la présence de Donald Trump.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here