«Τώρα λύση» ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έξω από την Alpha Bank

Έξω από το κτίριο της Alpha Bank συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι επί 10 χρόνια περιμένουν να λάβουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Οι τράπεζες  Alph Bank και Πειραιώς άσκησαν ανακοπές στην προγραμματισμένη καταβολή μέρους των χρημάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με νέα αναμονή ετών.

Τα χρήματα που θα έπαιρναν στις 17 Ιουλίου, εάν δεν ασκούνταν οι ανακοπές, προέρχονται από την πώληση του κτηριου που στέγαζε την εφημερίδα και αντιπροσωπεύουν ένα μέρος μόνο των συνολικών απαιτήσεών τους.

Οι 850 πρώην εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς εφημερίδας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους παραμένουν άνεργοι, περιμένουν για χρόνια να λάβουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί. Χρήματα επίσης θα λάμβαναν τόσο το δημόσιο, όσο και ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ελευθεροτυπία, ανέστειλε την έκδοσή της στις 22 Δεκεμβρίου 2011, μετά την πρόθεση της τότε διοίκησης να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επανακυκλοφόρησε από τις 10 Ιανουαρίου 2013 ως  τις 14 Νοεμβρίου 2014 οπότε και έκλεισε οριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here