«Στον πατέρα μου το χρωστάω», είπε η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κόσμου στο καράτε

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε, ύστερα από συγκλονιστική εμφάνιση η Έλενα Χατζηλιάδου που κέρδισε στον τελικό των +68κ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε τη Γιαπωνέζα Αγιουμί Ουεκέσα στη Μαδρίτη.

Η ίδια είπε:

«Κατακτήσαμε τον κόσμο. Αυτό το χρωστάω στον πατέρα μου και προπονητή μου.  Αυτή είναι η στιγμή σου, συγκεντρώσου, είναι ένας ακόμα αγώνας, σήμερα γράφεται η ιστορία και πιστεύω σε σένα, μου είπε ο πατέρας μου, σήμερα θα γράψεις ιστορία με χρυσά γράμματα».

«Ηταν δύσκολος αγώνας αλλά τα καταφέραμε. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, δεν σκέφτηκα από πριν ότι θα πάω για μετάλλιο. Το καράτε είναι απρόβλεπτο», πρόσθεσε η Έλενα Χατζηλιάδου.

Ο πατέρας της Μάξιμος Χατζηλιάδης πάντως έδωσε και την πτυχή της ιδιόρρυθμης σχέσης προπονητή-αθλητή όταν υπάρχει συγγενική σχέση:

«Είχα ελπίδες ότι η Έλενα μπορεί να τα καταφέρει αλλά δεν μπορούσα να ξεστομίσω κάτι τέτοιο σε κανέναν. Ο τελικός πιστεύαμε ήταν για εμάς ο πιο δύσκολος αλλά στην πράξη ήταν τελικά ο πιο εύκολος. Η δυσκολία στην προπόνηση είναι ότι ο αθλητής πρέπει μα κατανοεί και  να αποδέχεται  κάποια πράγματα, ειδικά από τον πατέρα- προπονητή. Είχαμε στην αρχή μία σύγκρουση πολύ δύσκολη, αφού της είπα να κοιτάξει να βρει άλλον προπονητή γιατί εγώ δεν μπορούσα να την προπονήσω με συνεχή άρνηση. Μετά απο μια εβδομάδα ήρθε και ξεκινησαμε κανονικά».

kaer4

kar1

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here